Ivan Bartoš zápasí v judo s Lukášem Krpálkem

Ivan Bartoš zápasí v judo s Lukášem Krpálkem Zdroj: koláže reflex.cz

Bartoš opravdu s Krpálkem zápasil v žácích. Tehdy dvacetiletý pirát udolal desetiletého Krpálka na body

Po fenomenálním výstupu Lukáše Krpálka na olympijských hrách v Tokiu, kde získal zlatou medaili, se objevily převážně na sociálních sítích příspěvky, kde mnozí uživatelé vzpomínali na to, jak za mlada s Krpálkem závodili anebo se jím nechali hodit do křoví.

Na Krpálkův úspěch zareagoval i předseda Pirátů Ivan Bartoš, který tvrdil, že s Krpálkem zápasil v žácích. Vzápětí se pod tímto jeho příspěvkem objevila řada komentářů, které Bartošův výrok zpochybňovaly, neboť je Bartoš o deset let starší než Krpálek, tedy jim přišlo absurdní, aby s Krpálkem zápasil v žácích.

Nyní se však ukázalo, že se Bartoš nepletu a ani si nevymýšlel. Skutečně v žácích s Krpálkem zápasil. Jemu bylo dvacet let a Krpálkovi deset a podle pamětníků i dochovaných záznamů dokonce Bartoš vyhrál na body.

„Jo, na to si vzpomínám. Tehdy měli mladší žáci turnaj, na kterém startoval i tehdy desetiletý Lukáš Krpálek. Už tehdy jsem v něm viděl potenciál. Před jedním ze zápasů stál mladý Krpálek na žíněnce a bůhví odkud se vynořil takový pohublý dredatý, zhruba dvacetiletý týpek a začal z ničeho nic s mladým Krpálkem zápasit. Vykřikoval něco ve smyslu: „Smrt kapitalismu.“ Nebo tak. Asi to byla nějaká forma protestu nebo nevím. Vzhledem k tomu, že byl neškodný a Lukáš se jeho útokům v pohodě bránil, jsme nijak nezasahovali. Dokonce to jeden z rozhodčích ze srandy bodoval a ukázalo se, že dredatý týpek nakonec desetiletého Lukáše udolal na body. Dotyčný dredatý týpek posléze spokojeně odešel kamsi ven zdaňovat investiční byty. Byla to taková kuriozita, ale celý turnaj oživila a Lukáše motivovala k tomu, aby se zlepšil. Od té doby Lukáš vyhrával jeden zápas za druhým a dost možná právě díky tomuto incidentu,“ prozradil Tomáš Vláha, trenér juda mladších žáků, který tehdy mladého Krpálka trénoval.

„Já na rozdíl od ostatních nelžu a nesnažím se dělat své PR na úspěších jiných. Jenom jsem se zaradoval, když Lukáš urval už druhé olympijské zlato, a připomněl jsem, že jsem s ním zápasil v žácích. To, že jsem ho porazil, to jsem vynechal, ač jsem se s tím klidně mohl chlubit. Já takový ale nejsem. Jsem skromný,“ dodal k situaci Ivan Bartoš, který nyní sbírá omluvné vzkazy od všech pochybovačů, kteří mu jeho zážitek z žáků nevěřili.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Krpálek má již druhé olympijské zlato.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Paráda, Lukáši! Famózní judista Krpálek získal pro Česko už třetí zlato z Tokia! • iSport TV