Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: TMBK

První mrtvý, kterého zachránil Babiš, promluvil: Koronavirus napadá i mrtvé, bojíme se

Česká republika si v boji s koronavirem vede oproti ostatním státům velmi dobře. Nejen že se podařilo chránit drtivou část živých občanů, ale díky včasným vládním zásahům podle slov premiéra Babiše vláda zachránila i tisíce mrtvých občanů.

„Základem zvládnutí koronavirové krize je ochránit hlavně rizikové skupiny. V tom se nám velmi daří a tam patříme k těm úspěšnějším oproti ostatním státům. V čem jsme ale naprosto nedostižní, je ochrana mrtvých. Podle údajů jsme od března zachránili k dnešnímu datu pět tisíc mrtvých. To je číslo, kterým se nemůže chlubit žádná jiná země na světě,“ chlubil se premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Ač by se mohlo zdát, že informace o ochraně mrtvých občanů jsou pouze dalším z PR produktů týmu Andreje Babiše, data a statistiky mluví jasně. Žádná jiná země nemá po čas koronakrize tak vysoký počet zachráněných mrtvých. Navíc v tomto případě nelze premiéra nařknout, že mrtvé zachraňuje v rámci nějakého svého marketingu, protože mrtví nemohou volit. Vypadá to, že premiér, potažmo vláda mrtvé zachraňuje opravdu nezištně.

„Když jste mrtvý, máte pocit, že na vás vláda kašle. Že už vlastně nikoho moc nezajímáte. Ono se dneska vůbec neřeší, že koronavirus může napadat i mrtvé. To jsou samí senioři, diabetici a podobně, ale o nás mrtvé se nikdo nezajímá. To víte, že máme strach,“ tvrdí pan Tomáš, jeden z tisíců mrtvých, které premiér Andrej Babiš zachránil.

„Díky krokům pana premiéra se cítím já i mí kolegové více v bezpečí. Na hřbitovy díky karanténě chodí velmi málo lidí, což snižuje možnost šíření viru. Za to jsem určitě rád. Doufejme, že to nejhorší máme za sebou. Nerad bych byl mrtvý, a ještě k tomu nemocný. Každopádně bych rád touto cestou panu premiérovi poděkoval za to, že nás zachránil, a popřál mu mnoho úspěchů,“ dodal ještě pan Tomáš.

Pan Tomáš je sice první z tisíců mrtvých, které Babiš zachránil, a navíc poskytl médiím rozhovor, není však jediný z mrtvých, kteří panu premiérovi děkují. Aby podpořili vládu Andreje Babiše, a navíc mu poděkovali za jeho kroky, každý večer v devět hodin vylezou mrtví z uren a hrobů, aby Babišovi zatleskali.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale jsou zmatky ve statistikách pandemie koronaviru.