Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Foto Aha! - Martin Přibyl

Provozovatelé psích salónů si stěžují, že jim tam lezou lidi. Mají obojky, štěkají a myslí, že nás obelstí, tvrdí

Zoufalá situace si žádá zoufalé činy. Alespoň to tak tvrdí provozovatelé psích salónů, kam se jim pokoutně snaží vniknout lidé ve snaze nechat si udělat přeliv nebo ostříhat ofinu. Jak jistě víte, na vládním kole štěstí vytočil pro tento týden mimo jiné Andrej Babiš psí salóny jako ty, které budou otevřeny. Zatímco o zevnějšek našich domácích mazlíčků je a bude konečně postaráno, naše kadeře nemá kdo krotit, protože kadeřnictví otevřeno není.

S tím, že o zevnějšek našich mazlíčků bude postaráno, ale o ten náš ne, se však odmítli smířit mnozí zarostlí občané s roztřepenými konečky, kterým ofina již leze do očí. Po celém území České republiky jsou hlášeny stovky případů, kdy se lidé převlečeni za psy snaží obelstít provozovatele psích salónů, aby je ostříhali.

„Začíná to být dost otravné. Jenom během pátku jsme tu měli na patnáct lidí, kteří se nás pokoušeli přelstít, abychom je ostříhali. Někteří se nás snažili uplatit, jiní se maskovali za psa. Byla tu paní s obojkem, která štěkala. Stejně tak i pán, kterého navíc na obojku přivedla jeho žena. Aby pán působil věrohodně, udělal nám v salónu loužičku a obskočil nohu kolegyni,“ stěžovala si Patricie Molnárová, provozovatelka psího salónu v Brně.

Není sama, kdo se musí ve svém psím salónu potýkat s návalem lidí. I další provozovatelé hlásí pokusy občanů o ilegální ostříhání kadeří.

„My nemůžeme stříhat lidi. Na to nemáme povolení. My můžeme stříhat jenom psy. Když k nám přijde někdo, jestli bychom ho mohli ostříhat, tak my nemůžeme. Lidé si toho jsou vědomi, a přesto k nám neustále lezou, hrají si na psy a myslí si, že jsme tak blbí a necháme se nachytat,“ vyprávěl Antonín Švarhul, provozovatel salónu Psí nirvána v Jičíně.

„Lidé si neuvědomují, že když se vydávají za psa a pokouší se domoci v psím salónu ostříhání, ohrožují tak nejen provozovatele psího salónu, kterému hrozí pokuta, ale často i sebe.

Máme hlášen případ z Ostravy, kdy se jeden pán vydával za psa natolik věrohodně, že byl na ulici odchycen městskými strážníky a převezen na veterinu, kde ho vykastrovali,“ tvrdí tiskový mluvčí Policie České republiky Miloš Vláha, která nabádá obyvatele, aby zbytečně neriskovali.

Navzdory odstrašujícím případům a informacím, že psí salony lidi nestříhají, berou mnozí Češi i nadále psí salóny útokem.

„Normálně nosím obojek a má manželka mě po venku vodí na vodítku. Sem tam se vymočím na strom nebo na zeď domu. Samozřejmě, že jím z misky psí granule, hodně štěkám a nechám se oslovovat Azor,“ usmíval se pan Kamil, který si hrál na psa, ještě když to nebylo v módě, a který vůbec neví, že nějaké psí salóny jsou otevřené. Zda pan Kamil opravdu uvnitř cítí, že je pes, anebo jako jiní klame okolí ve snaze nechat se v psím salónu ostříhat, to se asi nedozvíme.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale jsou zmatky ve statistikách pandemie koronaviru.