Video placeholde

Dělání, dělání je lék! Podívejte se, jak na Jaroslava Uhlíře paří tisíce lidí na hudebním festivalu

Letos oslaví 73. narozeniny. Se Zdeňkem Svěrákem dělá písničky přes 50 let, které si zpívá několik generací lidí. Jaroslav Uhlíř je fenomén, který umí pobavit jak z televizního studia, tak z velké stage hudebního festivalu. Na Colours of Ostrava přilákal tisíce fanoušků, a když jeho „kotel“ hřímal na celý vítkovický areál, že „hajný je lesa pán“, i zahraniční umělci museli zpozornět a doufat, že se podobné atmosféře přiblíží. Podívejte se na video.

S imagí italského mafiána v bílém obleku usedl za klávesy, pak vybalil svou hitovku Severní vítr a všem bylo jasné, že tahle párty s Jaroslavem Uhlířem bude nezapomenutelná. Jako zkušený učitel řídil svůj tisícihlavý sbor na ArcelorMittal Stage na letošních Colours of Ostrava. Hrál jeden hit za hitem. Kromě písniček z filmu Ať žijí duchové zazněly i melodie z pohádek Princové jsou na draka, Tři veteráni nebo Lotrando a Zubejda.

A jen náhoda tomu chtěla, že když se davem neslo jeho nesmrtelné „loupežníci z povolání, to jsou páni, to jsou páni, loupežníci z profese, nejlepší jsou v okrese“, procházel se areálem Dolních Vítkovic Andrej Babiš. Ale o politiku tady opravdu nešlo. Šlo jen o čiré písničkářství a genialitu Svěrákových textů, které umí nazpaměť snad každý.

Podívejte se na atmosféru koncertu Jaroslava Uhlíře z letošních Colours of Ostrava v našem videu v úvodu článku!