Video placeholde

Jarek medailu nevrátí! Kapela si na Colours of Ostrava dělala legraci z Nohavicova vyznamenání

Prvním tajným hudebním překvapením večerního programu na stage Reflexu bylo vystoupení legendární ostravské kapely Úspěch s frontmanem Rosťou Petříkem, který roztancoval a pobavil do posledního místa zaplněný sál nejen hity z pětadvacetileté folk punkové kapely, ale také vtipnou básní o měnícím se světě, ve kterém se můžeme spolehnout na jedinou jistotu -  že Jaromír Nohavica nevrátí medaili Vladimíru Putinovi.

A kdo je kapela Úspěch? Death Folk Punk Rocková kapela, která rozdává zábavu (a velmi specifický, jemně lechtivý ba přímo supersprostý humor) při hraní (nejen) cover verzí známých rockových a popových hitů, neodmyslitelně protkaných čtením z absurdních deníčků frontmana Rosti F. Petříka.

Záznam tajného koncertu kapely Úspěch si pusťte zde:

Video placeholde
Tajný koncert Reflexu na Colours of Ostrava: Rosťa Petřík a kapela Úspěch • reflex.cz

Ostravský Úspěch má v repertoáru kolem čtyřiceti písní. Patří mezi ně již legendární songy jako např: Dlouhý úd, Jede pohřebák, Ježíšek není, Zapalte Lunetic, Vražda Srnky, Mam kamarada, kereho mamkamarada, Vemeno, Jarek a díky pirátům mnohé další. Kapela doposud nevydala žádné CD. Věrní fanoušsci si je vydávají sami.

Rosťa F. Petřík - zpěv, deníčky, doprovodné slovo

Mates Jan Sedláček - mandolína, baskytara

Tomáš "Paulo" Rossi - bicí, percuse, dechy, tahací harmoška atd.

Alan "Švejk" Hudeček - byskytara, bicí

Lukáš "doc" Niedoba - kytara, zpěv

Dalibor "Šíp" Pyš - housle eloktofonického typu