Video placeholde
Beseda Marka Stoniše s Rosťou Petříkem na Colours of Ostrava
Beseda Marka Stoniše s Rosťou Petříkem na Colours of Ostrava
Beseda Marka Stoniše s Rosťou Petříkem na Colours of Ostrava
3
Fotogalerie

Legendární hudebník a moderátor Rosťa Petřík: Jak jsme prodávali prázdné obaly na cédéčka a vyšlo to!

Dalším hostem Reflex stage se stal ve středu podvečer legendární postava ostravské hudební scény Rosťa Petřík, který společně se členem jeho kapely Úspěch Daliborem Pyšem, zvaným Šíp, pobavil publikum divokými a mnohdy i tragikomickými historkami, spojenými s jejich hudební kariérou. Na “zahřívací” otázku moderátora, jak přežili dva roky covidových opatření, odpověděl Rosťa Petřík: “Rozhodl jsem se, že půjdu pracovat do těžkého průmyslu a začal jsem pracovat ve skladu jedné zásilkové společnosti, kde jsem překládal balíky. Vydrželo mi to dvacet minut a pak jsem dostal mozkovou mrtvici.”

Leitmotivem besedy se ovšem staly historky, spojené s divokými i svobodnými devadesátými léty, jejichž byli protagonisté debaty symboly. “Nic nebylo nemožné,” vysvětloval Rosťa Petřík. V době, kdy například kapele Úspěch začali fandové vypalovat jejich hudbu na cédéčka, dokázali prodat na koncertech prázdné obaly se seznamem svých písniček. “A vyšlo to,” smál se Rosťa Petřík.

Zároveň vzpomínali na vznik legendární punkové kapely Buřinky II., za jeden z jejichž původně vymyšlených názvů by dnes celou kapelu asi zavřeli.

Více se dozvíte ve videu v úvodu článku.