Dubajský food festival

Dubajský food festival Zdroj: visitdubai.com

Dubajský food festival
Dubajský food festival
Dubajský food festival
3
Fotogalerie

Dubajský food festival slaví 10. výročí. Samozřejmě že skvělým jídlem

Dubajský food festival, největší food festival na Blízkém východě, letos slaví 10. výročí a tradičně propukne mezi 21. dubnem a 7. květnem. Stovky restaurací, kaváren a bister vám během festivalu poskytnou osobitou a unikátní nabídku kulinářských zážitků.

Dubajská gastronomická scéna prošla za poslední dekádu obrovskými změnami. Z velkoměsta, kde jste ještě 10 let zpátky mohli navštívit pouze 5500 podniků, se stalo přední světové gastronomické centrum, kde na vás čeká přes 13 000 různých restaurací, kaváren či bister.

Před 10 lety možná dubajská gastronomická scéna nijak zajímavá nebyla. Pak ale město zažilo rozmach originálních kulinářských konceptů, jako jsou různé food trucky, plážové restaurace, pop-up akce, farmářské podniky i osobitá bistra, které právě festival oslavuje. Ve městě lze nalézt opravdu velké množství kulinářského talentu, o čemž svědčí i různá ocenění, například od Michelin Guide, Gault&Millau nebo MENA.

Letos bude festival největší a milovníkům kulinářského umění přinese řadu výjimečných akcí. Desetileté výročí festivalu se oslaví tak, jak se patří.

Kulinářské workshopy

Na dubajském food festivalu na vás čeká spousta workshopů, jako například kurzy s uznávanými šéfkuchaři, kurzy věnované kaviáru a otevírání ústřic, kurzy vaření pro děti, prohlídky pro gurmány, zážitky ve stylu „chef’s table“, degustační večeře a oficiální prohlídky DFF.

Dubajský týden restaurací

Od  27. dubna do 8. května si nenechte ujít oblíbenou akci „dubajský týden restaurací”. Pro své návštěvníky připraví 50 nejlepších restaurací v Dubaji exkluzivní menu za zvýhodněné ceny.

Plážová kantýna Etisalat

Během celého festivalu bude k dispozici jídelna Etisalat, kterou najdete za obchodním centrem Sunset Mall. V kantýně si můžete vychutnat výborné jídlo z  domácích gurmánských podniků.

Jídlo za 10 dirhamů

Vzhledem k 10. výročí dubajského food festivalu si budete moct po celých 17 dní festivalu vychutnat v zúčastněných podnicích jejich ikonické a charakteristické pokrmy jen za 10 dirhamů, tedy pár desítek korun.

Chcete-li se o Dubajském food festivalu dozvědět více, navštivte www.dubaifoodfestival.com nebo sledujte oficiální účet na sociálních sítích @dubaieats na Facebooku, Instagramu a Twitteru.