Kam v Dubaji?

Kam v Dubaji? Zdroj: Flickr

Objevte skryté poklady Dubaje

Dubaj nabízí mnohem víc skrytých pokladů než byste očekávali, je plná restaurací, zážitků a atrakcí, které by neměli chybět na vašem cestovatelském bucket listu. Projdeme s vámi Dubaj jako byste byli místní a ukážeme vám místa, které byste za normálních okolností mohli minout. Jaká místa navštívit?

Projděte se dubajskou minulostí Dubai Tourism

Jaká místa navšívit?

Projděte se dubajskou minulostí

Proplouvejte zátokou Dubai Creek na tradičních dřevěných lodích, zvaných Abra a poznejte historickou tvář Dubaje s tradičními domy, věžemi a minarety, zatímco budete sledovat obchodníky na místních tržištích. Cena je pouze 1-dirham na osobu (což je v přepočtu 6 Kč). Abyste objevili skutečné kořeny Dubaje, zamiřte do čtvrti zvané Al Fahidi a projděte se jejími úzkými uličkami tam, kde toto město začalo kolem zátoky růst. V jejím srdci jsou větrné věže a korálové budovy pečlivě obnovené do původního stavu pomocí tradičních stavebních materiálů. Al Fahidi je plná uměleckých galerií, ve kterých najdete vše od  kaligrafie, až po moderní umění. Jestli toužíte po kultuře a zároveň si vychutnat výbornou arabskou kávu, zamiřte do XVA, jedinečné umělecké galerie, která je zároveň butikovým hotelem a kavárnou.

Piknik v poušti u jezer Al QudraDubai Tourism

Piknik v poušti u jezer Al Qudra

Odpočiňte si a užijte si krásu oblíbené dubajské pouštní oázy. Jezera Al Qudra, 30 minut jízdy od města, poskytují perfektní kulisu pro váš nezapomenutelný piknik při západu slunce. Tato oblast je domovem pouštních lišek, oryxů a 170 druhů ptáků žijících kolem jezer, od labutí, hus, kachen až po stepního orla.

Piknik v poušti u jezer Al QudraDubai Tourism

Navštivte Muzeum kávy

Muzeum kávy se nachází v samém srdci historického centra Dubaje, Al Fahidi, a nabízí příjemnou atmosféru. Spousta vystavených starožitností ilustruje místní i mezinárodní historii a kulturu kávy, a celé muzeum je pohlceno její opojnou vůní.

Navštivte Muzeum kávyDubai Tourism

Kam za skvělým jídlem

Bu Qtair

Restaurace Bu Qtair se nachází ve čtvrti Umm Suqeim, je to bývalá plážová chatrč, která byla přestavěna na rušnou rybí restauraci. Čerstvě ulovené mořské plody  v domácí marinádě restauraci Bu Qtair proslavily. Jednoduše si vyberte svou rybu, množství krevet a nechte kuchaře předvádět svá kouzla.

Bu QtairDubai Tourism

Antar Cafeteria

Antar Cafeteria, fantastické rychlé občerstvení nabízí řadu místních oblíbených specialit. Od kuřecích shawarm po mléčné koktejly, které svými příchutěmi navodí nostalgické vzpomínky nejednomu místnímu. Dvě speciality, které zaručeně musíte při vaší návštěvě ochutnat jsou Hassan Matar, shawarma zabalená v libanonském chlebu se sýrem a chilli omáčkou a Awar Qalb, osvěžující mango-jahodovo-banánový milkshake.

Frying Pan Adventures

Jste li unavení z hledání těch nejlepších autentických restaurací a chcete si gastronomickou scénu Dubaje vychutnat na 100%, vydejte se na tůru s Frying pan adventure. Výlety za gastro skvosty jsou připraveny pro ty, kteří mají rádi kulturu, milují jídlo, procházky a příběhy. Ať už jste sami nebo ve skupině, během čtyř hodin si vychutnáte všechny různorodé chutě Blízkého východu.

Frying Pan AdventuresDubai Tourism

Co si přivézt?

Šperky na míru

Přemýšlíte, jaký jedinečný suvenýr si z vaší návštěvy Dubaje přivézt? Co takhle zlatý přívěsek se svým jménem v arabštině. Místa jako Cara Jeweler nebo další obchody na Zlatém trhu nabízejí za rozumné ceny například 18K zlato. Výroba takového šperku netrvá dlouho, takže se nemusíte bát, že by nebyl hotov před vaším odjezdem. Pro ty z vás, kteří se chystají položit oblíbenou otázku: “vezmeš si mě?”  je to skvělá příležitost získat plusové body a navrhnout zde dokonalý zásnubní prsten na míru přesně podle vašich představ.

Cara JewelerDubai Tourism

Oblečení na míru

Další, velmi typický suvenýr z Dubaje mohou být právě šaty nebo oblek na míru. Šaty dělají člověka, a proto je klíčový výběr správné látky. Projděte se po ulici Al Hudaiba v Al Satwě a navštivte různé obchody s textiliemi, plné pestrobarevných rolí látek a různých materiálů. V této oblasti narazíte na krejčí a galanterie na každém rohu, stačí jen vybrat tkaninu a oblek je na světě.

Oblečení na míruDubai Tourism

Slevová aplikace The Entertainer 

Chytrá aplikace Entertainer vám umožní objevit více z Dubaje za mnohem výhodnější ceny. S řadou nabídek kup 2 za cenu 1 do restaurací, barů, kosmetických salonů, atrakcí, fitness center se po městě zaručeně nebudete nudit! Využijte některou z více než 14 000 slevových nabídek zakoupením jednoho z nabízených balíčků. Více informací najdete zde https://www.theentertainerme.com/en-ae/dubai-n-emirates