Blondýna v Arábii: Putin a já

Blondýna v Arábii: Putin a já Zdroj: Reflex.cz

Putin a já: Ruského prezidenta vítali na velbloudech. Nám se jeden hlasitě vymočil na parkovišti

Minulý týden zavítal na oficiální návštěvu Spojených arabských emirátů ruský prezident Vladimír Putin. Návštěva to byla velkolepá i vzhledem k tomu, že katarská návštěva německého prezidenta byla obrovským faux pas, když chudáka Steinmeiera zapomněli na schůdkách letadla.

Myslím si, že v tisku malinko přehánějí, když Putinovu návštěvu přirovnávají k oslavám příjezdu careviče, neboť i já mám jako obyčejná učitelka spoustu podobných ceremonií od SAE, a to úplně zadara. Tak například to, že palác lemovali jezdci na koních a na velbloudech, mě vůbec neohromuje, neboť i my jsme měli k oslavám 52. výročí založení emirátů ve škole velblouda. Děti zaujalo hlavně to, že velbloud se na parkovišti autobusů hlasitě vymočil.

Stíhačky a trikolóry tu jsou také na běžném pořádku jakýchkoliv oslav, jenom piloti vyměnili barvy emirátské vlajky za barvy ruské. No a co, že. V prezidenském paláci Qasr al Watan jsem byla několikrát, akorát ne se šejkem (byl zrovna na nějaké šejkovské akci, tzv. šejkovici). Zajímavé je, že v paláci mají místnost s prezidentskymi dary od různých zemí světa. Putin již v roce 2019 daroval šejkovi jednoho z nejvzácnějších sokolů na světě, kamčatského orla, ten ovšem někde žije na farmě. V místnosti prezidentských darů je jen fotka. Česká republika emirátům nedala vůbec nic (ani Nutellu), přestože Fiala zde oxidoval už v únoru 2023.

Vůbec bych se nedivila, kdyby to proběhlo podle schématu Rádia Jerevan: Je to pravda, že český prezident Pavka daroval emirátům cenný křišťálový lustr? Odpověď: Je to pravda, až na několik malých detailů. Nebyl to lustr, ale motorka Harley Davidson a nebyla darována, nýbrž ukradena.

Ale zpět k Putinovi. Jeho letadlo bylo chráněno vojenskými bojovými letadly Su-35. To na mě každý kašle a Wizzair, kterým létám já, obklopuje leda tak roj vos, jestli vůbec. Ale Putin si zase na rozdíl ode mě neužil levného nákupu v indickém potravním řetězci Lulu ani se nepohádal s nějakým hloupým Arabem na letišti, kterého jsem obvinila z flirtováním s Arabkou přede mnou.

Řekla jsem mu, že kdyby s ní dvacet minut netokal, už jsem mohla být odbavená. On se rozčílil tak, že mě odstavil do křesílek ostudy a že nepoletím. Cha. To chci vidět, když Wizzair má už hodinu sekeru a já kufr v podpalubí. Samozřejmě jsem letěla. Tak to se Putinovi určitě nestalo. I když kamčatského orla bych chtěla taky. Anebo aspoň propisku a doživotní rentu.