Luxusní nákupní pyžamo aneb Jak být v módě vždy o krok napřed?

Luxusní nákupní pyžamo aneb Jak být v módě vždy o krok napřed? Zdroj: koláž reflex.cz

Luxusní nákupní pyžamo aneb Jak být v módě vždy o krok napřed?

Na mobilu mám takovou aplikaci, která měří, za jak dlouho mohu jít do důchodu. Momentálně mě čeká ještě 4414 dní, 14 hodin, 48 minut a 51 sekund. Možná bych mohla být rentiérkou již dříve, ale kadeřnické služby a nehtová studia představují velké finanční překážky k trvalému ukončení pracovního procesu.

Tak například v sobotu jsem byla u kadeřnice a hle – Maria rozšířila svoje služby i na prodej luxusního oblečení. Což je pro mě samozřejmě naprosto nepotřebná investice, neboť já nosím jenom abáju a tepláky. Kadeřnice mi však před očima zamávala ramínkem a afektovaně vykřikla: „Exkluzivní módní novinka! Nakupovací pyžamo!“ „Jak to myslíte, nakupovací pyžamo?“ Maria vysvětlila, že takzvané „mall pyjamas“ jsou nejnovějším módním výstřelkem a že je teď KAŽDÁ NÓBL DÁMA nosí do nákupních středisek v lodičkách. Hm.

Prohlédla jsem si pyžamo (kalhoty a košile) ušité z jemného hedvábí olemovaného pavím peřím (no, možná to bylo z holuba, kdo ví) a zatočila se mi hlava. Pravda, nejčastěji chodím do práce, posilovny a mekáče, ale mall pyjama by mě možná transformovalo z rozcuchané čůzy do té high fashion nóbl dámy. No a pak se mi zatmělo před očima, v neuronových transmiterech mi naskočila fráze „No nekup to“ a z kadeřnictví jsem odcházela s taškou s pyžamem v bílé barvě (kdybych se třeba musela narychlo vdávat). Rychle jsem napsala Grace, zda by se mnou nešla do nákupního střediska na kafe, abych se v mém nejnovějším úlovku mohla prohodit. „Jestli půjdeš v tom pyžamu, tak zapomeň,“ odepsala. Rozhodla jsem se pro kompromis a oblékla si pyžamové kalhoty s tričkem a džiskou. Když budu sedět, Grace jistě spodní část outfitu nezaregistruje. V nóbl nákupáku Galleria jsem si málem přivodila úraz krku, jak jsem se otáčela na všechny strany, abych vypátrala VŠECHNY NÓBL DÁMY v luxusních pyžamech. Byla jsem jediná. A tak jsem nebyla ani za čůzu, ani za dámu, ale za uprchlici z ústavu pro choromyslné. Grace si kalhot s peřím všimla a začala se nevhodně smát, až se celá poprskala kávou. To má za to! Nechápe exkluzivní módu. A tak jsem se rozhodla, že do Česka tato novinka ještě nedorazila a že si ještě pár let počkám, než tento trend dorazí i do jiných zemí (včetně Emirátů). Však uvidíte! Až půjdu za třicet let do důchodu, budete ještě prstíčkem hrabat!