Dostane Rath přes ústa i od Topolánka?

Bývalý ministr zdravotnictví Rath ani po odchodu z funkce neztrácí nic ze svého šarmu notorického sprosťáka. Jeho arogance byla už v době jeho ministrování vyhlášenou, nevyhýbal se hrubostem ani vůči ženám, a také za to dostal po zásluze od Miroslava Macka po hubě. Nyní pracuje na tom, aby mu nabančil i Mirek Topolánek.


"Já bych nechtěl ve vedení Sněmovny ženu, která dostala tuto funkci jako trafiku od spřízněného premiéra," řekl iDNES.cz v úterý Rath. Tento kultivovaný výrok hodný restaurace 6. cenové skupiny adresoval Rath poslankyni Talmannové, která se uchází o funkci místopředsedy Poslanecké sněmovny. Plně jej chápu - jako každý arogantní sprosťáček, i Rath nejspíše zvažuje, zda je oběť jeho nadávání a urážení větší než on. U paní poslankyně Talmannové zjevně vyhodnotil, že tato drobná a křehká žena mu po hubě dát nemůže, protože by na to fyzicky nestačila, a tak si tu hubu pustil na obvyklý sprosťácký špacír.
Nebylo by hezké nechat sprosté pokřikování nějakého hulváta nechat řešit křehkou ženu. A pokud sprosťáctví přeroste určitou mez, je držkobití jedinou adekvátní odezvou. Proto doufám, že se v souladu minimálně se stranickou solidaritou paní poslankyně zastane někdo z ODS, nejlépe pak přímo jmenovaný premiér. Může se vrátit k tradici - na Valašsku nebylo pro pár facek nikdy daleko.
Když dostane Rath přes hubu od dalšího muže, snad pochopí, že nadávat ženám může snad doma, ale do politiky to tahat opravdu nesmí.