Přestavme Víta na minaret!

Želva Leesa s jistou útrpností sleduje diskuse člověků o tom, jak je možné vyhnout se útoku islámských teroristů. Přitom řešení je nasnadě!


Aktivity islámských militantů sílí - ať už se jedná o akce Hizballáhu v Libanonu, o situaci v Iránu či o přípravu útoku na letadla v Británii. Díky tomu se čeští občané stále častěji táží, jak zajistit, aby se muslimové nerozhněvali i na tuzemce a abychom se vyhnuli případnému teroristickému útoku. Stále častější je také v České republice postoj blízký appeasementu, ustupování agresorovi. Tento postoj si již Evropa úspěšně vyzkoušela před vypuknutím II. světové války - díky appeasementu mohl Hitler nejprve schramstnout Česko a Polsko a pak okupovat většinu Evropy. Skutečnost, že se z agrese nacistického Německa nakonec vyklubal globální konflikt, byla dána především politikou appeasementu.
Proto by se Česká republika měla poučit a co nejrychleji zahájit viditelné a přesvědčivé kroky, které druhou stranu - tentokrát nikoliv nacisty, ale islamisty - přesvědčí, že s nimi vlastně souhlasíme, máme je rádi a proto není jediný důvod, proč by na nás měli útočit. Jako první krok želva navrhuje přestavět věže Svatovítské katedrály na minarety. Toho si všimnou i v Teheránu.

Tak pravila želva Leesa