nahoru

Špetka červeného zlata

Darina Křivánková1. prosince 2016 • 00:15
Šafrán do pokrmů dávkujte po špetkách, můžete ho také rozpustit v troše vody
Šafrán do pokrmů dávkujte po špetkách, můžete ho také rozpustit v troše vody
• foto: 
Profimedia.cz

Jestliže je něčeho jako šafránu, je toho zatraceně málo. Jednak proto, že je hodně drahý, jednak proto, že ho bývá potřeba opravdu jen nepatrné množství. Gram tohoto koření můžete pořídit už za sto korun, ale stejné množství toho nejkvalitnějšího může přijít i na 1500. Nikdo totiž zatím nepřišel na to, jak jinak sklízet šafrán než ručně. Dělá se to obvykle na sklonku podzimu,
tedy někdy touto dobou.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku