Spoluautor Českého a Slovenského pavilónu na letošním Bienále v Benátkách, vedoucí ateliérů architektury na ČVUT v Praze a Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě Petr Hájek (46) tvrdí: „Praha už všechno potřebné k životu má.“ Upřednostňuje účelné využití starých staveb na úkor stavění nových. V nedávné době vydal knihu Anastomosis – propojené město, která se nevšedním způsobem zabývá rozvojem české metropole.

Spoluautor Českého a Slovenského pavilónu na letošním Bienále v Benátkách, vedoucí ateliérů architektury na ČVUT v Praze a Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě Petr Hájek (46) tvrdí: „Praha už všechno potřebné k životu má.“ Upřednostňuje účelné využití starých staveb na úkor stavění nových. V nedávné době vydal knihu Anastomosis – propojené město, která se nevšedním způsobem zabývá rozvojem české metropole. Zdroj: Roman Černý

Město komponované jako hudba

Spoluautor Českého a Slovenského pavilónu na letošním Bienále v Benátkách, vedoucí ateliérů architektury na ČVUT v Praze a Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě Petr Hájek (46) tvrdí: „Praha už všechno potřebné k životu má.“ Upřednostňuje účelné využití starých staveb na úkor stavění nových. V nedávné době vydal knihu Anastomosis – propojené město, která se nevšedním způsobem zabývá rozvojem české metropole.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!