Prezident Miloš Zeman.

Prezident Miloš Zeman. Zdroj: ČTK

Karel Steigerwald: Prezident Zeman je forenzní myslitel i v oblasti sportu

Miloš Zeman seznámil veřejnost s dalšími výdobytky svého prognostického intelektu. Označil sportovní komentátory, které nesleduje, za idioty. Můžeme na něho být pyšní, takového objevu by nebyl žádný prezident – krom ruského a čínského – schopen. Svět se oprávněně diví, koho to tam máme za prezidenta. Málokdo dokáže jít problému na dřeň a málokdo má odvahu svůj objev také zveřejnit a čelit pak kampaním a účelovkám.

Prezident Zeman se nebojí. Před jeho analýzami si nemůže být nikdo jistý. I když kampaně a účelovky tvrdí, že idiotem je on sám, nedá se zastrašit a vrhá se do dalších a dalších objevů, které tak slibně započal odhalením Peroutky. Masaryk se střetl s pověrami antisemitů a odhalil rukopisné padělky. Proti panu prezidentu Zemanovi je to ale úplný žabař. Co ten už toho odhalil a kvůli pravdě napadl kdekoho. Ale lidé už vědí, s kým mají v postavě prezidenta Zemana čest. Vždyť jeho analytický duch prognostika už předstihuje i inteligenci prezidenta Antonína Zápotockého, a to byl nějaký mozek! Lidé často tvrdí, že Zeman je hlupák v rouše hulváta. Je to zaplacený omyl. Zeman je forenzní myslitel.

Pro svět sportu má jeho poslední objev, že sportovní komentátoři jsou idioti, zásadní význam. Zbývá už jen, aby prezident svůj výzkum rozšířil. Objev, že idioti jsou i sportovkyně a sportovci, je na spadnutí. Pak přijde řada na diváky, to jsou samí idioti. Za idiotské lze označit i většinu sportů. Oštěpy, míče, koule, vteřiny, body, hokejky a tretry, to jsou samé nápady idiotů. Před prezidentem je velký úkol, pustit se do jejich analýzy. Možná se pak prosadí dávno zapomenutý návrh kolegy Stoniše, aby na olympiádě místo trojskoku byl pětiskok. Prezident se jistě nenechá zahanbit a objeví pro sport čínské sedmiskoky do výšky s jedním odrazem a dopadem do tvrdého.