Zdroj: www.interclinic.cz

Transplantace vlasů – zákrok nejen pro celebrity

Padání vlasů a plešatění trápí muže již odnepaměti. I přes vědecký pokrok je dnes možné padání vlasů pouze zpomalit, nikoliv zastavit. Díky plastické chirurgii lze ale velmi dobře řešit jeho následky. Jedním z nejefektivnějších řešení je autotransplantace vlasů. Tento zákrok se v České republice provádí už 25 let a jeho zdejším průkopníkem je klinika INTER CLINIC Praha –Radotín, která provádí nejosvědčenější techniky vlasové transplantace.

Proč vlasy padají?

Za ztrátou vlasů stojí mužský pohlavní hormon testosteron. Ten po přeměně na dihydrotestosteron způsobuje tvorbu pleše. Pánové typicky plešatí na temeni, dále v koutech, anebo pánům čelo ustupuje a shora na hlavě vzniká rozsáhlá pleš. Vlasy však téměř nikdy nevypadají v oblasti nad ušima a vzadu na hlavě. Proč? Vlasové folikuly jsou v těchto místech geneticky „zdravé“ a přeměna testosteronu zde neprobíhá.

www.interclinic.cz

Princip transplantace vlasů

Vědci na začátku minulého století zjistili, že když se „zdravé“ vlasové folikuly přenesou na místo, kde ty nemocné zanikly, vlasy normálně rostou dál a již nevypadnou. „V zásadě jde o to, aby vlasové folikuly byly šetrně odebrány a následně vsazeny do kůže tak, aby se uchytily a rostly v přirozeném směru,“ říká ředitel INTER CLINIC Milan Dvořák, mimochodem živý důkaz toho, že transplantované vlasy krásně rostou i po 25 letech od transplantace. „V USA, které je kolébkou vlasových transplantací a kde jsme školili naše lékaře, jsem viděl skvělé výsledky zákroků. Po návratu do ČR jsem hned transplantaci podstoupil a jsem jedním z prvních transplantovaných Čechů,“ říká Milan Dvořák, jehož klinika poskytuje doživotní záruku na růst transplantovaných vlasů.

Video placeholde
Transplantace vlasů na Interclinic • www.interclinic.cz

Vlasy „na počkání“ nevyrostou

Celá transplantace vlasů, tedy odběr štěpů a jejich vsazení do připravených minidírek, trvá podle šéfa nejstarší české vlasové kliniky třeba i 4 hodiny, u techniky FUE ještě déle. Kdo by ale čekal, že ze sálu odejde s „novými“ vlasy, bude zklamán: transplantované vlasy plnohodnotně rostou až s odstupem třech měsíců až půl roku. Trpělivost je tedy namístě. Odměnou však bude pěkně rašící porost, který rozhodně nevypadne.

www.interclinic.cz

Zákrok nejen pro celebrity

Když transplantaci vlasů podstoupil nejmenovaný anglický fotbalový útočník a do nové sezóny nastoupil s nepřehlédnutelným „trávníkem“, vzali Britové vlasové kliniky útokem. Mediálně známá osoba, na které se prokázalo, že transplantace funguje, byla pro všechny vlasové kliniky v Británii výbornou reklamou. Jak je tomu v Česku? „Známé osobnosti transplantace vlasů samozřejmě podstupují, ale veřejně se k tomu nepřiznávají a média jejich nápadně narostlou kštici taktně přecházejí,“ říká Milan Dvořák a pokračuje: „Zatímco u celebrit – žen se často rozebírá, jak velké implantáty která zvolila, anebo kde všude byl té které odsán tuk, u vlasových transplantací tomu tak není.“
Podle šéfa INTER CLINIC to ale nejsou jen známé osobnosti, které tento zákrok žádají. Mezi našimi více jak 5 000 klienty najdeme pestrou směs pánů různého věku i různého společenského postavení. „Rozhodně nejde jen o moderátory, modely a sportovce,“ uzavírá naše povídání Milan Dvořák.

www.interclinic.cz