Jaroslav Foldyna a Noční vlci

Jaroslav Foldyna a Noční vlci Zdroj: Profimedia

Pro SPD je Foldyna málo nacista a xenofob, ozývají se hlasy uvnitř strany

Bývaly poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna poslechl hlas svého srdce a přešel k SPD. Podle pana poslance Foldyny ho jeho bývalá strana beztak považovala za xenofoba a nacistu, takže přejít k SPD, kde jsou nacisté a xenofobové vítáni, považoval za logický krok.

„Já jsem vlastenec. Miluji svou zemi. Jsem též heterosexuál. Miluju heterosexuály. Tedy heterosexuální ženy,“ zaváhal Foldyna na tiskové konferenci, lež záhy pokračoval v proslovu.

„Stát tvoří rodina a rodinu tvoří muž, žena a děti. To jsem si nevymyslel, tak to je. SPD to vidí stejně, a proto jsem se rozhodl, že u nich zakotvím, vysvětloval Foldyna, proč přešel právě k SPD.

Podle dostupných informací prošel Foldyna u SPD dvoukolovým přijímacím řízením, takže se může už oficiálně považovat za člena. Přijímací řízení SPD je přitom považováno za jedno z nejnáročnějších, na kterém si vylámala zuby spousta sympatizantů.

Takzvané dvoukolové přijímací řízení sleduje dva aspekty. Za prvé mentální způsobilost k tomu, být ve straně, a za druhé názorové souznění. Mentální způsobilost musí každý uchazeč dokázat tak, že na papír nakreslí kolečko. Pro mnoho sympatizantů SPD tak tímto dovednostním a znalostním testem končí jejich politické ambice, protože se přes první kolo nedostanou.

Druhé kolo, tedy názorové souznění, původně znamenalo pro uchazeče povinnost přinést skalp imigranta. Vzhledem k nedostatku imigrantů strana své požadavky změnila a nyní je nutné jen před komisí zazpívat státní hymnu. Přes druhé kolo přijímacího řízení tak projde vesměs každý, kdo zabrouká melodii s náhodnými slovy, protože ani přijímací komise nezná nazpaměť slova státní hymny, protože těch slov je prostě moc a hlavně to není Mešita od Ortelu.

Každopádně pan poslanec Foldyna kolečko nakreslil a hymnu zabroukal, takže se stal členem SPD, k čemuž se řadí různé výhody. Například jako jakýkoliv jiný člen SPD dostane přiděleného sociálního pracovníka, který ho bude učit, jak fungují věci. Aktuálně ho bude sociální pracovník učit, jak fungují roušky, neboť ji měl pan Foldyna na tiskové konferenci nasazenou velmi lajdácky.

Ihned po přestupu Foldyny do SPD se však začali ozývat někteří členové, že Foldyna je málo xenofob a nacista.

„My si v SPD hodně zakládáme na tom, že jsme všichni xenofobové, nacisti a někteří i rasisti. Pan Foldyna však podle mě doposud nepřesvědčil o tom, že to s xenofobováním nebo nacismem myslí opravdu vážně. Oceňuju samozřejmě jeho homofobii, ale co se týče xenofobie, tam vidím určité rezervy. Kdy například posílal imigranty do plynu? Co vím, tak nikdy. Ani holokaust dostatečně nepopíral. S takovou to v SPD nebude mít lehké a já rozhodně nechci, aby nám tu zaváděl nějaké levičácké manýry,“ obává se jeden ze členů SPD, který si nepřál být jmenován. Podle ohlasu uvnitř SPD však není sám, kdo není o Foldynovi zcela přesvědčen.

Zda je Foldyna dostatečný xenofob a nacista, tak ukáže až čas.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je, že vláda si plní dávný sen o likvidaci drobných podnikatelů.