Kate a William po prvním porodu

Kate a William po prvním porodu Zdroj: instagram.com

Je to kluk! Podle starého zvyku oznamovatel všem zřetelně řekl, jakého pohlaví je nově narozený královský potomek.
Britové se pustili do oslav nového královského potomka.
Je to kluk! Podle starého zvyku oznamovatel všem zřetelně řekl, jakého pohlaví je nově narozený královský potomek.
Britové slaví královského potomka. Kate porodila kluka.
Zatímco byla Kate v porodnici, vyšel ze dveří úplně jiný pár s novorozenětem. Okamžitě si vysloužil pozornost médií.
12
Fotogalerie

Je to kluk! Vévodkyně Kate a princ William mají třetího potomka

Očekávaný třetí porod vévodkyně Kate (36) je tu. Vévodkyně v pondělí porodila třetího potomka, druhého syna. Na Twitteru novinu oznámil Kensingtonský palác. Před nemocnicí stovky lidí, na internetu miliony lidí sledují, kdy se otevřou dveře porodnice.

„Její Výsost vévodkyně z Cambridge bezpečně porodila syna v 11:01. Váha dítěte je 3 kila, 82 gramů. Vévoda z Cambridge byl u porodu přítomný. Její výsost i její dítě jsou oba v pořádku," oznámila královská rodina na Twitteru.

„Královna, vévoda z Edinburgu, princ z Walesu, vévodkyně z Cornwallu, princ Harry a členové obou rodin byli informováni a jsou ze zpráv nadšení," doplnil Kensingtonský palác.

Při ruce byli porodní asistentky a také další odborníci z řad lékařů, kteří byli připraveni zasáhnout v případě komplikací. Podle oficiálního vyjádření na Twitteru do porodnice s Kate odjel také nastávající tatínek a její manžel, princ William (35). „Vévodkyně z Kensingtonského paláce do nemocničního křídla Lindo Wing odjela autem. Doprovázel ji Vévoda z Cambridge,“ dodala královská rodina.

Pravidla královského porodu >>>

Ta již v minulosti potvrdila, že třetí potomek by se Williamovi a Kate měl narodit právě v dubnu. Spekulovalo se, že termín má právě na pondělí 23. dubna, ovšem ve hře byla i možnost, že by vévodkyně mohla nějakou dobu přenášet, stejně jako to bylo v případě jejích předchozích těhotenství s princem Georgem (4) a princeznou Charlotte (2).

Další podrobnosti a zpravodajství o přírůstku do královské rodiny čtěte ZDE >>>