Policisté se rozhodli strávit s párem nějaký čas a uvařili mu tradiční italské těstoviny s máslem a parmazánem.

Policisté se rozhodli strávit s párem nějaký čas a uvařili mu tradiční italské těstoviny s máslem a parmazánem. Zdroj: facebook.com

Sousedé slyšeli usedavý pláč a zavolali policii. Ta objevila měsíce nenavštívený pár důchodců, který přemohla samota

Jole (84) a Michele (94) spolu prožili celý život. Milují se, starají se o sebe navzájem a chtělo by se říct, že jim nic nechybí. Přesto u nich minulý týden zasahovala policie. A měla nelehký úkol: utišit dvě duše, jež přemohla samota. 

Římské policejní komisařství zveřejnilo na svých facebookových stránkách příběh Jole a Michele. Ve večerních hodinách zavolali jejich sousedé na policii s tím, že se z vedlejšího bytu, kde mají bydlet staří lidé, ozývá usedavý pláč. Na místo dorazili čtyři policisté, kteří zjistili, že se páru důchodců nic nestalo. Jole s Michelem sdělili policistům, že se dívali na zprávy, jež byly plné násilí a války, Jole přemohl pocit smutku, který umocnilo to, že už je dlouhé měsíce nikdo nenavštívil, a rozplakala se. Když ji chtěl Michele utěšit, rozplakal se také.

Policejní hrdinové všedního dne – Andrea, Alessandro, Ernesto a Mirko – se proto rozhodli strávit s párem nějaký čas a uvařili mu tradiční italské těstoviny s máslem a parmazánem.

„Jole a Michele se milují, ale když vás přemůže samota, může se stát, že se naděje vytratí, že ten bezmocný pláč je tak silný, že nakonec někdo přivolá policii.“ Kolegové se dovolili, zda můžou do kuchyně, a zaimprovizovali drobnou večeři: mísu těstovin s máslem a sýrem. Nic zvláštního. Ovšem s extra přísadou lidského pochopení. „Dnes večer je rodinná večeře,“ uvedlo římské policejní komisařství.