Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: ČTK

Egyptská armáda našla trosky zříceného letadla i věci cestujících

Egyptská armáda našla dnes trosky letadla společnosti Egyptair, které se ve čtvrtek zřítilo ve Středozemním moři. Podle egyptské televize, na niž se odvolává agentura Reuters, objevila ve vzdálenosti asi 290 kilometrů severně od přístavní Alexandrie i osobní věci cestujících. Nyní vojáci pátrají po černé skříňce airbusu, na jehož palubě bylo celkem 66 lidí.

Egyptská armáda našla dnes trosky letadla společnosti Egyptair, které se ve čtvrtek zřítilo ve Středozemním moři. Ve vzdálenosti asi 290 kilometrů severně od přístavní Alexandrie objevila i osobní věci cestujících, uvedli podle agentury Reuters zástupci vojska v prohlášení. Nyní vojáci pátrají po černé skříňce airbusu, na jehož palubě bylo celkem 66 lidí.

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí krátce po zprávě o nálezu částí letadla kondoloval rodinám obětí. Mezi pasažéry bylo 30 Egypťanů, 15 Francouzů i občané dalších zemí.

Stroj mířící z Paříže do Káhiry, na jehož palubě bylo 56 cestujících a deset členů posádky, zmizel z obrazovek radarů ve čtvrtek brzy ráno krátce před plánovaným přistáním v egyptském hlavním městě. Příčiny havárie zatím nejsou známé, spekuluje se o technické závadě, chybě pilota nebo teroristickém útoku.

Americké ministerstvo obrany v noci na dnešek uvedlo, že prozatím nemá žádné informace, které by poukazovaly na výbuch na palubě egyptského letadla.

O nálezu kusů letadla u řeckého ostrova Karpathos informovala už včera egyptská letecká společnost, posléze se ale ukázalo, že se nenašly žádné fragmenty zmizelého stroje, po němž pátrali Egypťané, Řekové i Francouzi.