Příbuzní obětí zříceného letadla

Příbuzní obětí zříceného letadla Zdroj: ČTK

Na palubě havarovaného letadla bylo i 16 německých studentů gymnázia

Na palubě letadla Airbus A320 společnosti Germanwings, které dnes se 150 lidmi havarovalo ve francouzských Alpách, bylo také 16 studentů a dvě učitelky z gymnázia v západoněmeckém městě Haltern am See. S odvoláním na mluvčího radnice o tom informovala německá média. Nehodu podle francouzských úřadů nikdo z pasažérů letu nepřežil.

Studenti a učitelky Gymnázia Josepha Königa ve vestfálském Halternu, asi 50 kilometrů severovýchodně od Düsseldorfu, se vraceli z týdenního výměnného pobytu na partnerské škole v Llinars del Vallès nedaleko Barcelony. Žáci údajně navštěvovali 10. třídu, bylo jim tedy zhruba kolem 16 let.

Mluvčí města Haltern uvedl, že ještě čekají na oficiální potvrzení německého ministerstva zahraničí. "Bohužel se ale od pádu žádný ze studentů ani učitelů neohlásil telefonem ani SMS, což není dobré znamení," dodal.

Škola ve spolupráci s úřady už prý vytvořila krizový štáb, zřídila také informační linku pro příbuzné i spolužáky. Příbuzní cestujících havarovaného letu mohou v budově gymnázia vyhledat pomoc psychologa. Před budovu gymnázia začaly objevovat první květiny a svíčky.

Podle společnosti Germanwings bylo na palubě letadla podle předběžných informací celkem 67 německých občanů.