Barack Obama & Mitt Romney

Barack Obama & Mitt Romney Zdroj: Profimedia.cz

Mitt Romney & Barack Obama
Barack Obama & Mitt Romney
Barack Obama & Mitt Romney
Barack Obama & Mitt Romney
Barack Obama & Mitt Romney
21
Fotogalerie

Volili byste Obamu, nebo Romneyho? Američanům zbývá pět týdnů do prezidentských voleb

Ve středu se miliony amerických občanů posadily k televizi s jediným cílem - zhlédnout první debatu obou kandidátů na prezidenta. V den, kdy současný prezident Barack Obama slavil dvacáté výročí svatby se svou ženou Michelle, musel skousnout porážku v disciplíně, ve níž ve volbách před čtyřmi lety dominoval.

 

V "utkání" o post prezidenta už zbývá jen několik posledních kol. Pět týdnů před volbami se oba kandidáti, současný prezident a demokratický kandidát Barack Obama spolu s republikánem Mittem Romneyem, setkali v první televizní debatě. Náskok o délku, kterou Obama měl před debatou, dost možná Romney dotáhl svým brilantním představením.

 

Po čtyřech letech se znovu dostalo na témata ekonomiky, nových pracovních a pomoci americké střední třídě. Ať už se hovořilo o čemkoli, Romney v debatě působil energičtějším dojmem, jeho protikandidát a současný prezident propadl. Ty tam jsou ty doby před čtyř let, kdy to byl Obama, který drtil svého tehdejšího protivníka McCaine v televizních debatách.

 

Zajímá nás, kterému z kandidátů byste byste u voleb, které se odehrají 6. listopadu, dali svůj symbolický hlas. Přesvědčil by vás spíš bývalý guvernér státu Massachusetts, nebo současný americký prezident?

 

Mitt Romney & Barack ObamaMitt Romney & Barack Obama|Profimedia.cz

 

Pokud se nemůžete rozhodnout, třeba vám hlasování usnadní následující galerie, která odhaluje, jak moc jsou se oba prezidenti liší - nebo spíš možná, jak moc jsou si podobní. Přece se můžeme na chvíli odpouat od politických programů obou kandidátů a soustředit se jen na první dojem: