Polévka pro nemocnou a trhanec s pivem. Gastronautská mise Reflexu pokračuje | Reflex.cz
reklama
nahoru

Polévka pro nemocnou a trhanec s pivem. Gastronautská mise Reflexu pokračuje

RX9. února 2012 • 15:40
Polévka pro nemocnou a trhanec s pivem. Gastronautská mise Reflexu pokračuje
foto: Veronika Pacáková

Hned o dva z deseti účastníků gastronomického projektu Reflexu se dnes pokoušejí bacily. Každý z nich se však se situací vypořádal jinak. Podívejte se na čtvrteční obědy našich gastronautů, kteří v průběhu února dokumentují každý všední den své obědy, a nezapomeňte hlasovat v naší anketě. Autorovi či autorce vítězné fotografie jako vždy proplatíme oběd.

reklama

 

Veronika Pacáková prožila s čerstvě narozenými jehňaty další krušnou noc. "Ovečky i já jsme bojovaly s horečkou a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč chutný. Pro zotavení z absolutního vyčerpání jsem si dala silnou zeleninovou polévku 'co dům dá' (cibulka, petržel, rajčata, kukuřici, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa)." Polévku vlastní "výroby" ohodnotila 9 body z 10.
Nemoc skolila i Františka Ortmanna. Ten však neměl na jídlo ani pomyšlení a poslal do redakce fotografii čajové konvice a DVD s gastronomickým filmem Julie & Julia.
Čtvrteční volba Petra Máry padla na expres menu (polední nabídku) v Čestru: "Uzený hovězí krk s křenem a karotkou. A byla to dobrá volba. 9/10, cena 180 Kč."
Martin Plichta opět navštívil svou oblíbenou Hybernii, v níž si objednal smaženou vepřovou pečeni ochucenou česnekem se selským bramborovým salátem. Obědu za 105 korun dal 9 bodů z 10.
Jan Kára si dnes dal "císařský trhanec" s kompotem, který po "polabsku" zapil pivem. Přes původní zděšení mu chutnalo a ohodnotil svůj oběd 6 body.
I dnes se Ivana Jelínková musela spokojit se školní jídelnou. A vybrala si další klasiku: čočku s uzeným masem. Na rozdíl od včerjška jí však chutnalo. Jídlu za 46 Kč dala hodnocení 7 z 10.
Tereza Zamazalová zkusila v plzeňské el Cid Corso řeckou musaku: "Dnešní jídlo bylo opět skvělé, dobře dochucené, nemám co dodat... Snad jenom že je škoda, že občas nejde fotkou přenést i vůně," napsala nám. Velké porci, která jí prý zbude ještě k večeři, dala plný počet bodů.
Tereza Vandrovcová zavítala do restaurace Country Life, kde si dala za 80 Kč halušky se zelím a uzeným tempehem, pizzu a zeleninovou oblohu - i ona dala svému obědu 10 bodů z 10
Miroslav Tučka si v jídelně pro vrcholové sportovce objednal českou "klasiku" - gratinovaná kuřecí prsíčka s broskví. "Naštěstí tenhle gastrohoror dob minulých v naší jídelně dělají skoro s láskou a je velice chutný," připsal k poslané fotografii. "Hodnotím opět 8 body, protože jsem se dobře najedl a kuchařky se na mě usmívaly." Aby mu z "kuřecích obědů" posledních dnů nenarostla křídla, dá si prý zítra kapustový karbanátek.

Veronika Pacáková prožila s čerstvě narozenými jehňaty další krušnou noc. "Ovečky i já jsme bojovaly s horečkou a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč chutný. Pro zotavení z absolutního vyčerpání jsem si dala silnou zeleninovou polévku 'co dům dá' (cibulka, petržel, rajčata, kukuřici, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa)." Polévku vlastní "výroby" ohodnotila 9 body z 10.


Nemoc skolila i Františka Ortmanna. Ten však neměl na jídlo ani pomyšlení a poslal do redakce fotografii čajové konvice a DVD s gastronomickým filmem Julie & Julia.


Čtvrteční volba Petra Máry padla na expres menu (polední nabídku) v Čestru: "Uzený hovězí krk s křenem a karotkou. A byla to dobrá volba. 9/10, cena 180 Kč."


Martin Plichta opět navštívil svou oblíbenou Hybernii, v níž si objednal smaženou vepřovou pečeni ochucenou česnekem se selským bramborovým salátem. Obědu za 105 korun dal 9 bodů z 10.

 


Jan Kára si dnes dal "císařský trhanec" s kompotem, který po "polabsku" zapil pivem. Přes zděšení, které provázelo přinesení jídla na stůl, mu chutnalo a ohodnotil svůj oběd 6 body.


I dnes se Ivana Jelínková musela spokojit se školní jídelnou. A vybrala si další klasiku: čočku s uzeným masem. I ona si na rozdíl od včerejška pochutnala. Jídlu za 46 Kč dala hodnocení 7 z 10.

 


Tereza Zamazalová zkusila v plzeňské el Cid Corso řeckou musaku: "Dnešní jídlo bylo opět skvělé, dobře dochucené, nemám co dodat... Snad jenom že je škoda, že občas nejde fotkou přenést i vůně," napsala nám. Velké porci, která jí prý zbude ještě k večeři, dala plný počet bodů.



Tereza Vandrovcová zavítala do restaurace Country Life, kde si dala za 80 Kč halušky se zelím a uzeným tempehem, pizzu a zeleninovou oblohu - i ona dala svému obědu 10 bodů z 10.



Miroslav Tučka si v jídelně pro vrcholové sportovce objednal českou "klasiku" - gratinovaná kuřecí prsíčka s broskví. "Naštěstí tenhle gastrohoror dob minulých v naší jídelně dělají skoro s láskou a je velice chutný," připsal k poslané fotografii. "Hodnotím opět 8 body, protože jsem se dobře najedl a kuchařky se na mě usmívaly." Aby mu z "kuřecích obědů" posledních dnů nenarostla křídla, dá si prý zítra kapustový karbanátek.

 

 

O proplacení oběda včera bojovaly dvě gastronautky - Tereza Vandrovcová a Veronika Pacáková, jež získaly nejvíce čtenářských hlasů. V čtenářském hlasování jste nakonec vybrali pečenou rostlinnou uzeninu se zeleninou a bramborovou kaší, kterou si dala Tereza:

 

8.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pečená rostlinná uzenina se zeleninou, bramborová kaše. Kde: Restaurace Maitrea, Týnská ulička 6, Praha 1. Hodnocení: 8. Za kolik: 108kč/menu s polévkou a vodou. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla na polední menu restaurace Maitrea, které obsahovalo lahodnou špenátovou polévku s uzeným tempehem a hlavní jídlo tvořené chutnou rostlinnou uzeninou, jemnou bramborovou kaší, (pře)vařenou zeleninou a dobře ochucenou oblohou. Zelenina mohla být vařena kratší dobu, nicméně celkový dojem byl přesto pozitivní. Nelíbila se mi nemožnost rezervovat v poledne stůl pro méně než 4 osoby a také, že se na focení část obsluhy netvářila zprvu příliš nadšeně, ale jinak byl početný obsluhující personál moc milý a pozorný. Jídlo bylo na stole pár minut po objednání, stejně tak jako účet. Interiér restaurace je zařízen ve stylu feng shui a působí velice příjemně. Škoda jen, že někdy mají menu pouze vegetariánské (nikoliv veganské, které vyhledávám).Foto 

 

Staňte se fanoušky Gastronautů Reflexu na Facebooku. Každodenní příspěvky jednotlivých gastronautů tak uvidíte krátce poté, co nám přijdou do redakce.

 

RX


Klíčová slova: rxrxpetrvnoucek



Diskuse ke článku

 

reklama
Nejčtenější komentáře
INFO.CZ
E15
Nejčtenější
Komentáře
reklama