Gastronauti Reflexu si udělali drůbeží úterý | Reflex.cz
reklama
nahoru

Gastronauti Reflexu si udělali drůbeží úterý

RX7. února 2012 • 16:14
Gastronauti Reflexu si udělali drůbeží úterý
foto: Jan Klinský

Gastronauti Reflexu dnes dostali chuť na drůbež. K obědu si dalo kuřecí a kachní maso v různých úpravách hned pět účastníků projektu. Jaké z dnešních jídel byste si dali vy? Nezapomeňte hlasovat, autorovi vítězné fotografie opět proplatíme oběd.

reklama


Miroslav Tučka spořádal v jídelně pro vrcholové sportovce pečené nadívané kuřátko s bramborovou kaší. Za šťavnaté maso a vypečenou kůži udělil jídlu 8 bodů z 10. Petr Mára si pochutnal na kachním stehýnku na švestkách s grilovanou zeleninou. Od absolutního hodnocení dělí celý gastronomický zážitek jeden bod.



Jan Kára navštívil proslulou nymburskou pivnici U Gregorů, přezdívanou po desetiletí "Géčko". Vybral si zde polední rychlovku - zapečený kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou. Jako přílohu si vybral hranolky. Škoda rajčete bez chutě a vůně. Na kuřecím steaku s hranolky, osobním nejoblíbenějším jídle z pardubického bistra Mixgrill, si pochutnal Jan Klinský - v jeho případě bez zeleninové přílohy.



Ivana Jelínková je po krátké nemoci zpět v práci. Ve školní jídelně si dala "tradičně 'bezpohlavní' oběd univerzální chuti" - kuřecí maso s rýží.

 



Z "drůbeží" řady vybočuje Martin Plichta, který poobědval grilovanou vepřovou kotletu, František Ortmann, jenž si z časových důvodů pochutnal na chlebíčkách, a samozřejmě i Tereza Vandrovcová. Ta dnes navštívila indickou vegetariánskou restauraci Beas v níž si dala indické menu.

 

Dnešní gastromise se bohužel nemohly zúčastnit Tereza Zamazalová, která se potýká s technickými problémy, a Veronika Pacáková. Ta se pro změnu na samotě u Brna stará o rodící ovce a na oběd si neudělala čas.

 

 

 

Pondělní jídlo proplatíme na základě čtenářského hlasování opět Tereze Vandrovcové, která si udělala domácí falafel:

 

6.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Falafel Tabouleh. KDE: Doma. JAK (hodnocení): 8. ZA KOLIK: 20,- Kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem doma usmažila falafel neboli arabské placičky z cirzny s cous cous salátem, sojovým jogurtem a pikantní harisou. Tento recept již používám dlouho a je mezi mými přáteli velice oblíben. Náklady nebyly vysoké, neboť suroviny na tento recept jsou samy o sobě levné, ale navíc byl cous cous a rajčata nalezena za Tescem (aneb malá ochutnávka freeganství). Dávám hodnocení 8, protože cous cous jsem ve spěchu nenechala dostatečně nabobtnat, ale falafel byl vynikající.Foto 

 

 

 

RX


Klíčová slova: rxrxpetrvnoucek



Diskuse ke článku

 

reklama
Nejčtenější komentáře
INFO.CZ
E15
Nejčtenější
Komentáře
reklama