6.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Falafel Tabouleh. KDE: Doma. JAK (hodnocení): 8. ZA KOLIK: 20,- Kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem doma usmažila falafel neboli arabské placičky z cirzny s cous cous salátem, sojovým jogurtem a pikantní harisou. Tento recept již používám dlouho a je mezi mými přáteli velice oblíben. Náklady nebyly vysoké, neboť suroviny na tento recept jsou samy o sobě levné, ale navíc byl cous cous a rajčata nalezena za Tescem (aneb malá ochutnávka freeganství). Dávám hodnocení 8, protože cous cous jsem ve spěchu nenechala dostatečně nabobtnat, ale falafel byl vynikající.

6.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Falafel Tabouleh. KDE: Doma. JAK (hodnocení): 8. ZA KOLIK: 20,- Kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem doma usmažila falafel neboli arabské placičky z cirzny s cous cous salátem, sojovým jogurtem a pikantní harisou. Tento recept již používám dlouho a je mezi mými přáteli velice oblíben. Náklady nebyly vysoké, neboť suroviny na tento recept jsou samy o sobě levné, ale navíc byl cous cous a rajčata nalezena za Tescem (aneb malá ochutnávka freeganství). Dávám hodnocení 8, protože cous cous jsem ve spěchu nenechala dostatečně nabobtnat, ale falafel byl vynikající. Zdroj: Tereza Vandrovcová

6.2. – Miroslav Tučka: Pozdrav z jídelny: tentokrát hodnotím gratinované rybí filé s kroketami 6 body, jako správný \\"sportovec\\" jsem vynechal tatarku. Filé obvykle bývá šťavnaté, ale tentokrát bylo poněkud vysušené. Ale kdo by neměl rád krokety :) Dva kruhy čerstvého zelí vždy vítám skoro jásotem, je mé oblíbené. Kečup zůstal netknut, byl již na talíři bohužel předpřipraven.
6.2. – Petr Mára:  Polední nabídka dnes obsahovala pečené kuřátko s bramborovou kaší, kterou jsem vyměnil za grilovanou zeleninu. Chuťově výborné, určitě 9/10. Totéž platí i pro obsluhu. Cena 140,- Kč, Restaurace Perpetuum v Dejvicích.
6.2. – Veronika Pacáková: Hezký den z brněnské restaurace Steake house K1. Po vyčerpávajícím tréninku kickboxu jsem si sem zašla na menu. Vybrala jsem si rajskou omáčku s masovými kuličkami a místo houskového knedlíku jsem si vyžádala vařený brambor. Byla výborná. Cena 69,-Kč. Hodnoceni: 8 bodů.
6.2. – František Ortmann: Pondělí tradičně hektický den ,takže nemám čas na nějaké gastro výlety.Volím tedy sázku na jistotu nejblíže mé kanceláře. Tentokrát vybírám kuřecí roládu plněnou špenátem a uzeným sýrem, k tomu šťouchané brambory. Přestože nejsem milovník kuřecího masa, roláda je šťavnatá voní po sýru, brambory jsou více kaše než šťouchané brambory ale v chuti velmi dobré. Celkově oběd ničím nepřekvapil, ale ani nezklamal a vzhledem k milé obsluze a velmi rychlému vyřízení mé objednávky a to celé za velmi dobrou cenu 100,- Kč jde o lehký nadprůměr, hodnotím 7/10. Snad zítra bude více času abych mohl zajít někam jinam než do mého již tradičního Café Bar Wigwam.
6.2. – Jan Kára: Doufám, že svojí omeletou se špenátem neurazím ty, kteří čekali na další restaurační gastroblafy, které si tak rád dávám v nymburských hospodách. Jsem totiž u rodičů na vesnici a cesta v mrazu až na druhou náves, kde je hospoda, mě moc neláká. Cenu se mi propočítávat nechce, protože jednak znám jenom polovinu cen všech surovin a jednak proto, že výsledek by byl pár korun a to mi za tu práci nestojí. Snad dodám už jenom, že v omeletě jsou 4 vajíčka, půl hrnku hrachu, několik lžic mléka, mouka. Ve špenátu je ještě smažená cibule, hrášek a paprika. Dávám v dobré víře a se spokojeným žaludkem 7 bodů z 10ti.
7
Fotogalerie

Filé s kroketami a domáci falafel se zbytky z Teska. Gastronautská mise Reflexu pokračuje

Mrazivé pondělí drželo naše gastronauty v blízkosti jejich domovů a kanceláří. Na čem si dnes pochutnali? Dejte svůj hlas gastronautovi, jehož "úlovek" vás nejvíc zaujal.

 

Mrazivé pondělí nevyhnalo ani jednoho z gastronautů Reflexu daleko od domova, nebo kanceláře. Na čem si dnes pochutnali?
Tereza Vandrovcová si usmažila falafel s cous cous salátem. Cenu mohla snížit na minimum (viz komentář v galerii). Cous cous a rajčata totiž našla za Tescem (malá ochutnávka freeganství). František Ortmann vsadil na jistotu a v blízkosti vlastní kanceláře si dal roládu plněnou špenátem a uzeným sýrem.
Ivana Jelínková je vzhledem k svému povolání běžné odkázána na školní jídelnu. Dnes si ale kvůli chřipce musela uvařit doma. Udělala si vepřovou kýtu s dijonskou omáčkou a pšeničným bulgurem. Veronice Pacákové po tréninku v kickboxu pořádně vyhládlo. V brněnském steak house si objednala rajskou omáčku s masovými kuličkami. Miroslava Tučku dnes jídlo z jídelny pro vrcholové sportovce, kam pravidelně dochází, příliš nenadchlo. Filé s kroketami dal šest bodů z deseti.
Na cestu za gurmánskými objevy se nevydal ani Jan Kára. Na návštěvě u rodičů si udělal netradiční omeletu. Petr Mára si pochutnal na pečeném kuřátku s grilovanou zeleninou.


Tereza Vandrovcová si usmažila falafel s cous cous salátem. Cenu mohla snížit na minimum (viz komentář v galerii). Cous cous a rajčata totiž našla za Tescem (malá ochutnávka freeganství). František Ortmann vsadil na jistotu a v blízkosti vlastní kanceláře si dal roládu plněnou špenátem a uzeným sýrem.

 


Ivana Jelínková je vzhledem k svému povolání běžné odkázána na školní jídelnu. Dnes si ale kvůli chřipce musela uvařit doma. Udělala si vepřovou kýtu s dijonskou omáčkou a pšeničným bulgurem, kterou ohodnotila plným počtem bodů.

 

Veronice Pacákové po tréninku v kickboxu pořádně vyhládlo. V brněnském steak house si objednala rajskou omáčku s masovými kuličkami. Miroslava Tučku dnes jídlo z jídelny pro vrcholové sportovce, kam pravidelně dochází, příliš nenadchlo. Gratinovanému filé s kroketami dal šest bodů z deseti.

 

 


Na cestu za gurmánskými objevy se nevydal do neznáma ani Jan Kára. Na návštěvě u rodičů si udělal netradiční omeletu. Petr Mára si pochutnal na pečeném kuřátku s grilovanou zeleninou.

 

Páteční jídlo bude mít gratis opět Tereza Vandrovcová. Pro její veganské závitky s nudlemi hlasovalo v naší anketě nejvíce čtenářů.

 

3.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Jarní veganské závitky s nudlemi. KDE: Restaurace Loving Hut, Praha 2, Londýnská 35. JAK (hodnocení): 10. ZA KOLIK: 110 Kč. CELKOVÝ DOJEM: Příjemně křupavé smažené závitky z rýžového papíru plnené zelím, nudlemi, mrkví, tofu a houbami šitake doplněné rýžovými nudlemi, lehce pálivou sladkokyselou Au Lac omáčkou s klíčky a zeleninovou oblohou se zálivkou. Voda zdarma. Obsluha usměvavá a pozorná. Prostředí trochu prostší, ale příjemné. Jelikož to na mě byla trochu moc velká porce, potěšilo zabalení s sebou zdarma. Nemám výhrad a dávám za 10 :)3.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Jarní veganské závitky s nudlemi. KDE: Restaurace Loving Hut, Praha 2, Londýnská 35. JAK (hodnocení): 10. ZA KOLIK: 110 Kč. CELKOVÝ DOJEM: Příjemně křupavé smažené závitky z rýžového papíru plnené zelím, nudlemi, mrkví, tofu a houbami šitake doplněné rýžovými nudlemi, lehce pálivou sladkokyselou Au Lac omáčkou s klíčky a zeleninovou oblohou se zálivkou. Voda zdarma. Obsluha usměvavá a pozorná. Prostředí trochu prostší, ale příjemné. Jelikož to na mě byla trochu moc velká porce, potěšilo zabalení s sebou zdarma. Nemám výhrad a dávám za 10 :)|Tereza Vandrovcová

 

Stejně jako minulý týden můžete i dnes rozhodnout, komu proplatíme pondělní oběd:

 

 

Prohlédněte si příspěvky gastronautů z předchozího týdne:

 

 

A pokud nevíte, jak naši gastronauti vypadají, seznámit se s nimi můžete zde: