Xenofobie

Xenofobie Zdroj: Profimedia.cz

Seznamy lidí podle rasy, náboženství nebo názorové orientace nesmíme tolerovat!

Reflex má jako první opravdu nehezkou informaci. Naši čtenáři (díky!) nás upozornili na něco mimořádně nebezpečného a zavrženíhodného: Neonacisté na webu zveřejnili seznam „xenofilů a imigrantů“. Když byl v devadesátých letech zveřejněn seznam Židů v ČR, policie poměrně rychle reagovala. Co udělá teď?

Vytvářet jakékoliv seznamy lidí podle etnicity nebo názorové orientace a bez jejich souhlasu zveřejňovat jejich fotky, adresy, zaměstnání a další osobní údaje je v demokratické společnosti zcela nepřípustné a demokracii to zásadním způsobem ohrožuje. Přesto se na webu objevuje stránka, jejíž adresu neprozradím, ale na které se objevuje seznam „imigrantů a xenofilů“ s podrobnými osobními údaji a fotografiemi.

 

Seznam xenofilůSeznam xenofilů | Archív

 

Není pochyb, že tento seznam má sloužit jako inspirace pro násilnické skupinky neonacistů, je to seznam apriorně vybraných terčů násilí — a naše úřady by měly neprodleně tvůrce webu vypátrat a přísně potrestat. O tom, jak jim to jde, přineseme podrobnější informaci příští týden v tištěném Reflexu.