Bludiste

Bludiste Zdroj: zamekloucen.cz

V Loučni zabloudí každý. Bez výjimky

Ať máte orientační smysl, jaký chcete, v Loučni zkrátka máte zabloudit. Na bloudění tady mají talent. Ten si můžete prověřit na zámku v několika bludištích.

Na výběr máte z Buxusového bludiště, Světelného labyrintu, Travnatého labyrintu, Tisového bludiště, Dlážděného bludiště, Provazového bludiště a seznam pokračuje, než se v něm sami ztratíte.

 

Všechna bludiště i labyrinty jsou propojeny naučnou stezkou plnou tematicky zpracovaných informací o labyrintech a bludištích, počínaje kořeny až do současnosti. Jde o to, aby vám byly představeny všechny druhy labyrintů, které byly různě po světě zaznamenány.

 

 

Také se dozvíte, jakou bludiště či labyrinty hrály roli v daných kulturách. Celý park má rozlohu 23 hektarů, na nichž nesmíte zapomenout navštívit domeček knížete Alexandra, ke kterému se dostanete přes dřevěný most, z něhož je mimo jiné krásný výhled. Ti menší, kteří to mají k zemi ještě poměrně blízko, mohou také spatřit vzácného brouka roháče. Raději však koukejte na cestu, ať také odjedete za světla. Protože nezapomínejte, že v Loučni se opravdu ztratí každý.