Hong Kong

Hong Kong Zdroj: wikimedia.org

Podívejte se, jak se slavil Silvestr ve světových metropolích

Jak se slavil Nový rok Juliánského kalendáře například v Sydney, Londýně, New Yorku a jiných světových metropolích?

Světové televizní stanice to včera s přímím přenosem neměli jednoduché. Aby sestavily živě vysílané kompilace ze všech světových metropolí, museli brát v potaz všechna časová pásma. Bez časových pásem by vysílali live odpočítávání jen z jednoho vybraného města. Vy si můžete prohlédnout výběr těch nejsledovanějších.

Praha tento rok o takový ohňostroj kvůli škrtům přišla. Letos porpvé Pražský magistrát nebude pořádat novoroční ohňostroj. Na stránkách magistrátu se píše, že: "Důvodem jsou úsporná ekonomická opatření, která přijalo minulé vedení města v čele s tehdejším primátorem Pavlem Bémem."

Proto se můžete pokochat ukázkami oslav z jiných velkých měst všude po světě, aby vám to nebylo líto. Šťastný Nový rok.

 

Londýn a jeho slavný Big Ben, Oko nad Londýnem a velkolepý ohňostroj

 

Dubaj se za své megalomanství nestydí a stydět by se nemusel ani její ohňostroj a celé oslavy Nového roku. Jak se dalo počítat, využita byla i nejvyšší budova na světě. Opravdu krásná podívaná.

 

 

Paříž kde se pár chvil před odpálením ohňostroje ještě mačkaly davy lidí v metru. Slavná Eiffelova věž a Champs-Élysées. Až na davy lidí veliká romantika.

 

Berlín připravil tento rok menší ohňostroj, než by se asi čekalo. I tak byly oslavy pestré.

 

 

Praha, která tento rok přišla o svůj oficální ohňostroj, si nelámala hlavu, a o barevnou oblohu se postarali lidé v ulicích města. Doufejme, že bez újmy na zdraví.

 

Sydney, Auckland, Taipei, Tokyo a HongKong. Samá velká města, která i přes odlišné kultury dokážou ve velkém stylu a dosti bujaře oslavit prvních pár minut  Nového roku.

 

 

NewYork, slavné Times Square a na něm "dropping the bomb". Každého Silvestra se tam schází na milion lidí, aby se podívali, jak padá veliká křišťálová koule. Ani tento rok tomu nebylo jinak.