Ztracené svatební šaty byly 150 let staré

Ztracené svatební šaty byly 150 let staré Zdroj: BBC

Ztracené svatební šaty byly 150 let staré
Ztracené svatební šaty byly 150 let staré
2
Fotogalerie

Čistírna ztratila nevěstě 150 let staré šaty

Britská televize BBC přinesla před několika dny reportáž o ženě, která se televizi svěřila se smutným příběhem. Její rodinný klenot, viktoriánské šaty zděděné po babičce, totiž ztratili v čistírně v Edinburghu.

Jediné štěstí čerstvě vdané ženy je, že čistírna šaty ztratila až po svatbě. Theresa Newallová se vdávala v červnu a až nyní se rozhodla své šaty nechat vyčistit. Poté, co si šaty chtěla vyzvednout, ji však čekalo nepříjemné překvapení. Šaty, které měla na sobě ženina prababička v roce 1867, jsou zřejmě nenávratně ztracené. Čistírna však odmítla převzít odpovědnost s tím, že šaty musel odcizit někdo cizí.

 

„Řekli nám, že čištění bude trvat deset týdnů,“ uvedla pro BBC Newallová. „Mé matce to však připadalo jako dlouhá doba a tak jsem se do čistírny šla podívat dříve,“ uvedla dále Newallová. V čistírně však novomanželku čekalo nepříjemné překvapení, šaty totiž nebyly k nalezení. Čistírna Kleen Cleaners ženě sdělila, že šaty nejsou k nalezení.

 

Případ nyní převzala edinburghská policie. Ta zatím nesdělila k vyšetřování žádné podrobnosti, BBC však uvedla, že podle rodiny je případ vyšetřován jako krádež. Rodina také odmítla sdělit. jakou mají šaty hodnotu. Čistírna přitom nemá nijak špatnou pověst, právě naopak – minulý rok ji dokonce podle slov jednoho z členů Newallovy rodiny dokonce sama Alžběta II.