Internetový adresář Reflexu č. 32

Nemáte někdy chuť vidě svůj náhrobek jaksi dopředu? Splňte si svůj morbidní sen. Skončil teroristickým útokem 11. září 2001 věk mrakodrapů, anebo jsme teprve na jeho počátku? Čím se liší Evropa od Ameriky? Starý vtip z časopisu Playboy říká: Basketbal je hra nižších manažerů, tenis hra ředitelů a golf hra prezidentů. Velmi dobrá animace ve formátu GIF. Vskutku ďábelská hra nežádající nic víc než si jen potrápit trochu mozek.

Ano, vy sami nepochybně víte, jak jste laskaví, velkorysí a se vším všudy dobří lidé. Ale vědí to ti, kteří budou tesat nápis na váš náhrobek? A nemáte někdy chuť ten náhrobek vidět ... jaksi dopředu? Splňte si svůj morbidní sen.


http://www.jjchandler.com/tombstone/



Skončil teroristickým útokem 11. září 2001 věk mrakodrapů, anebo jsme teprve na jeho počátku? Jaké aspekty projektování vysokých budov skýtá? Odpovědi na tyto otázky hledejte ve webové galerii newyorského Muzea moderního umění. Výstava "Vysoké domy" obsahuje studie pětadvaceti mrakodrapů z posledních deseti let. Jejich autory jsou mezinárodní týmy architektů a inženýrů.


http://moma.org/exhibitions/2004/tallbuildings/index_f.html



Čím se liší Evropa od Ameriky? Mnoha věcmi. Jednou z nich je telefonování za volantem, které je v drtivé většině evropských zemí zakázáno, zatímco naopak v naprosté většině amerických států je povoleno - s výjimkou New Yorku (listopad 2001), New Persey (červenec 2004) a hlavního města Washingtonu, D.C. (rovněž červenec 2004). Viz podrobná tabulka i s výší případných pokut.


http://www.cellular-news.com/car_bans



Starý vtip z časopisu Playboy říká: Basketbal je hra nižších manažerů, tenis hra ředitelů a golf hra prezidentů. Co z toho plyne? Čím vyšší funkce, tím menší koule. Abyste nebyli překvapeni, až pro vás život připraví nečekané povýšení, začněte trénovat golf na Internetu. A nemusíte se bát, že na tomhle hřišti potkáte Václava Klause s Jiřím Bartoškou.


http://www.playaholics.com/play_game.php?game_name=drivingmad&sort=game_name_full



Velmi dobrá animace ve formátu GIF. Až vám bude smutno, pusťte si ji místo televize. Nevím jak vy, ale já jednoho z panáčků vydržel sledovat snad dvacet minut. Mají prostě nevyčerpatelné množství energie.


http://j-walkblog.com/blog/docs/platform.htm



Vskutku ďábelská hra nežádající nic víc než si jen potrápit trochu mozek. Pravidla jsou jednoduchá: když jste na tahu, můžete vzít libovolný počet kuliček z jedné vybrané řady. Pak hraje soupeř. Vyhrajete v případě, že poslední kulička nezbude na vás, ale na soupeře. Přijdete na to, anebo dřív rozbijete počítač?


http://www.transience.com.au/pearl.html