Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Reflex

Referendum o NATO? Zeman svým populismem ohrožuje bezpečnost země!

Já chápu, že se blíží prezidentské volby. Některé věci by ale prezident v kampani opravdu říkat neměl, ani kdyby to bylo pro polomozky jeho voličů sebeatraktivnější. Třeba jakkoliv zpochybňovat naše členství v Severeoatlantické alianci.

Miloš Zeman překonal zjevné zdravotní potíže, které měl ještě před nedávnem, či méně chlastá - ale nastupuje do dělostřelecké přípravy svého zvolení prezidentem i v druhém funkčím období v té nejlepší psychické kondici. Osobnostně samozřejmě pořád jde o mstivého, nenávistného a samolibého dědka, ale také o dědka v nejlepší formě stran manipulace voliči nízkých intelektových pásem. Čtenáři Aeronetu a Parlamantních listů. Dokonale pozná, co se tomuto elektoriátu zalíbí, a je okamžitě připraven to použít ke zvýšení své popularity v očích jednodušších spoluobčanů. A udělá to, i kdyby kvůli tomu měla začít atomová válka. Tentokrát to opravdu přehnal.

Ve Velkém Meziříčí prezident republiky vážně ohrozil bezpečnost naší země a její důvěryhodnost v očích partnerů NATO - vojenského bloku, bez členství v němž nejsme schopni vzdorovat ruskému vlivu. „Nesouhlasím s těmi, kdo jsou pro vystoupení z Evropské unie. Ale udělám všechno pro to, aby bylo referendum a aby se v něm mohli vyjádřit. A totéž k vystoupení z NATO,“ řekl na besedě s občany Zeman.

Ano, chápu, mezi NATO a EU nevidí (nechápe) jeho volič žádný rozdíl, v Parlamentních listech četl, že NATO jsou agresoři, a na Aeronetu taky. Takže je pochopitelné, že se mu bude líbit, že se „těm nahoře“ pan prezident staví, že raději nechá jeho - lid - rozhodnout, zda má země zůstat součástí západního civilizačního okruhu.

Pan prezident si možná jen neuvědomuje, že podobně populistickými kecy před několika lety vyvolal Cameron Brexit, což nás bude stát nesmírné peníze. Pokud by se nakonec Zemanem navržené referendum o členství ČR v NATO konalo, bohužel nejde vyloučit, že by vyhrálo vystoupení z něj. Což by znamenalo urychlený pád naší země do Putinovy náruče. A tak vlastně nevím. Hraje si jen Zeman ve volební kampani s nejhloupějšími tématy, anebo by se mu v říši jím tak oblíbeného Putina líbilo?