Švédská zpěvačka Zara Larssonová.

Švédská zpěvačka Zara Larssonová. Zdroj: Instagram

Švédská zpěvačka Zara Larssonová.
Švédská zpěvačka Zara Larssonová.
Švédská zpěvačka Zara Larssonová.
Švédská zpěvačka Zara Larssonová.
Švédská zpěvačka Zara Larssonová.
10
Fotogalerie

Stane se tato krásná zpěvačka, která o mužích říká, že jsou prasata, hvězdou švédské politiky?

Zara Larssonová (19), známá feministka a jedna z nejpopulárnějších zpěvaček Skandinávie, která proslula svými velmi tvrdými výpady proti mužům, by se mohla stát novou hvězdou švédské politiky. Alespoň si to myslí jiná vášnivá obhájkyně ženských práv, švédská sociálnědemokratická ministryně financí Magdalena Anderssonová. „Zara by se měla stát politickou vůdkyní,“ prohlásila v minulých dnech ministryně.

„Zara Larsson je opravdu cool, je silná, má hodně jasných názorů, je to přesvědčená feministka, byla by opravdu dobruu politickou vůdkyní,“ prohlásila podle švédské televize SVT ministryně Anderssonová.

Samotná ministryně financí je známá jako nesmlouvavá kritička sexuálního obtěžování žen. Po hlášení mnoha incidentů z hudebního festivalu v Bråvalle v minulém měsíci, přispěla i ona k tomu, že tato tradiční akce se nebude příští rok vůbec pořádat. „Mužské násilí na ženách bude zastaveno,“ dodala.

Zpěvačka Larssonová jde ale ve svých vyjádřeních ještě dál.

V reakci na sexuální obtěžování žen, které se často děje v online prostoru, švédským novinám Dagens Nyheter řekla, že „muži jsou prasáci“. A dodala: „Jen muži píší urážky. Viděli jste snad dívku, která si na sociální síť napíše ´kurva, zasunu si motorovou pilu do své kun..čky´?“

U feministek ale Zara Larssonová vzbudila nevoli tím, že na jedné její fotce na Instagramu, měla pod košilí nahá prsa. Opět zareagovala ostře: „Pokud vás moje bradavka tak moc fascinuje, podívejte se sami na sebe.“

Pokud je tedy právě tato velmi populární zpěvačka podle švédské ministryně financí skvělou kandidátkou na politickou vůdkyni, máme se skutečně na co těšit.