Mu’ammar Kaddáfí

Mu’ammar Kaddáfí Zdroj: Profimedia.cz

Mu’ammar Kaddáfí
Mu’ammar Kaddáfí
Mu’ammar Kaddáfí
Mu’ammar Kaddáfí
Mu’ammar Kaddáfí
8
Fotogalerie

Konec Kaddáfího režimu by mohl být komický. Kdyby to nebyla tragédie

Libyjský vůdce teď z nějaké nory vyhlásil, že se "takticky stáhl". Takhle to bylo i za Hitlera. Pořád se zkracovala fronta, zkracovaly zásobovací trasy, dělaly se taktické ústupky.

 

I selku z venkova napadne, proč by se měl jakkoli stahovat, byť takticky, když má přece pořád navrch a stojí za ním miliony oddaných občanů. Jenže občané se na to tak nějak vytento a počkají si, jak to s velkým vůdcem dopadne.

 

Křišťálová lupaKřišťálová lupa|Reflex.czJeště  tam k dokonalosti chybí Wunderwaffen, zázračné zbraně, co o nich Třetí říše pořád mlela. Ne že by je neměla, pak z těch raket udělal von Braun raketu, co Američany dopravila na Měsíc (to jsem to trochu zjednodušil, ale v podstatě ano). Jen to nemělo už žádný smysl.

 

Zázračná zbraň je, upřímně řečeno, poslední možnost, která by mohla Kaddáfímu trochu pomoci. Ne snad, že by měl někde schovanou atomovku, ale chemické a biologické zbraně by mít mohl. Dnes se všichni smějí, že Američané vytáhli na Saddáma a pak žádné zbraně hromadného ničení nenašli. Jsou ti Američané ale demokraticky hloupí. Rusové by je našli do 24 hodin. Saddám tvrdil, že je nemá, tvářil se, že je má  a pak je neměl. To byla ovšem chyba. Kdyby si je nechal a použil a zabil padesát tisíc lidí a pak slíbil, že už to neudělá, mohl dostat Nobelovu cenu míru. A ještě by se řeklo, že za to všechno můžou Američané a Západ. Kdyby Západ nezakročil, řeklo by se, že chtějí Kaddáfího ropu. Když Západ zakročil, řeklo se, že chtějí Kaddáfího ropu. To je fakt, dvě procenta světové těžby, to už se vyplatí si trhat žíly.

 

 

Takže ještě ta zázračná zbraň tu  chybí. Ale z nějakého důvodu si ani Hitler netroufnul použít jedovaté plyny  a Saddám jen zapálil ropné vrty. Že by i diktátoři měli nakonec kouska cti v těle? To se nedovíme. Jisté je, že jak dojde na "taktické stažení", je asi konec.