Zprávy

Zpět na článek

Podívejte se, jak vypadá cenzura fotografií v Saudské Arábii

14 komentářů

stone_pilot
26. února 2011 • 20:43
Na rozdíl od Arabů to necenzuruju, ale ta reklama je hloupoučká. Na podobné úrovni jsme se spolužákama vtipkovali v 7. třídě ZŠ. Od takové firmy bych si to lešení fakt neobjednal. Vy možná jo. Ale věřím, že mezi zedníkama je takových jako vy více, takže asi vědí, co dělají.
sirien
26. února 2011 • 20:28
...vyjde to nastejno. V Saudi sou jen ještě o něco prudérnější, nicméně z mého evropského pohledu se ohledně cenzury a hysterické anti-sexuality můžou jít zahrabat jedni jak druhý (a to jsem vzásadě docela USA-pozitivní člověk, dá se říct... minimálně na dnešní poměry určitě)
vonrammstein
27. února 2011 • 01:35
Mohl byste mi, prosím, podrobněji specifikovat, co znamená pojem "vzásadě docela USA-pozitivní člověk, dá se říct... minimálně na dnešní poměry určitě"? Děkuji.
sendyman
27. února 2011 • 07:27
V čem je problém?
Já to "vzásadě" chápu, i když to není zrovna formulace, na kterou by Ausführliches Lehrgebäude der böhmischen Sprache měla bejt pyšná!
aluap
26. února 2011 • 11:42
Osobne sa mi pacia viac tie "scenzurovane". Mariah je na nich stale sexi, ale nevyzera ako slapka (ako na povodnych fotos). Som v principe proti zasahom do medii, ale mozno by toto riesenie zo Saudskej Arabie mohlo hviezdy inspirovat k uvahe, ci by si takehoto cenzora nemali najat, kym vypustia nejake svoje foto do sveta. Ak ma zena patricne vyzarovanie, bude sexi aj oblecena.
stone_pilot
26. února 2011 • 12:48
To je věc názoru. Mně Mariah na těch forkácj jako šlapka nepřipadá. A někdo by nebyl spokojený ani po té cenzuře - dokud by nebyla v burce. Ale hlavně - jsou te JEJÍ fotky a ona si o nich rozhoduje (spolu s nakladatelem časopisu). Cenzoři ať jdou do ***e. Myslím že v našich končinách jsem si užili cenzury dost a schvalování cenzury (byť jakože z dobrá´ých úmylsů) mně děsí.
aluap
1. března 2011 • 00:10
Takze sa v principe zhodneme. Cenzuru "zvonka" ako zasah do slobodneho prejavu neuznavam a tiez ma desi.
Ale akasi uvaha nad vypovedou, ktoru posiela von umelec ci nakladatel casopisu, aspon ake-take hladanie hranic dobreho vkusu, by sa podla mna v mediach zislo.
enemabagjones
26. února 2011 • 10:40
Každej muslim je nadrženej k prasknutí. Jedná se o sexuální městnání do té míry, že pak chce neustále bojovat, konflikty, protože je tak nabuzenej. Důkazem budiž jejich chování v Evropě - jen vymetat bordely, písknout po každé, která jde ulicí atd. Prostě nadrženci zoufalí.
oldwomen
26. února 2011 • 09:32
musí jakýkoli produkt propagovat polonahá kráska. Jo, chápu, že převádět bikiny v sutaně je blbost, stejně tak jsou krejčovské finesy použité na korzetu přes oblečené sako poněkud neviditelné, ale že by se zvýšil počet vytočných sudů piva, jen proto že se v pěně propagovaného patoku koupe hanbatá kalendářová kráska, silně pochybuji.
Reklamní fotky upravené dle přání cenzora se mi líbí víc.
stone_pilot
26. února 2011 • 12:49
To není reklama na pivo, ale promo zpěvačky. Nechme ji si udělat prezentaci, jaká se ji líbí a nedopusťme cenzuru!