Zprávy

Zpět na článek

Lékaři ztratili při boji o platy to nejdůležitější – důvěru veřejnosti

51 komentářů

piletre
13. února 2011 • 14:36
nezbývá mi než s Vámi souhlasit. Ve snaze dopátrat se pravdy, zjistit, o co doktorům jde, když ze všech stran slyším, že o hlavně o reformu, jsem našla na facebooku jejich diskuzi. Přečetla jsem tři stránky a světe div se - o reformě se nemluvilo - jen o penězích...
jsva
13. února 2011 • 09:26
Je zajímavé, že na tu akci LOK, Engela,Volemana a dalších se přihlásili majitelé privatizovaných nemocnic. Jsou ochotni zajistit služby alespoň v kritických oborech. A těm kmotrům z LOKu se povedlo pacifikovat tu "lúzu", která by normálně hájila krajská pracoviště a jejich doktory. Povedlo se tím jednáním zvrátit dosavadní podporu, té "lúzy",rozuměj pacientů.To byl skutečně výkon, ale pro doktory z nemocnic málo výhodný.
foxx
11. února 2011 • 19:45
Z vašich poznatků se už ani žasnout nedá. To je už vážně bez komentáře, jste jak kafemlejnek......
kkk999
10. února 2011 • 10:09
Vážený pane foxxi a další podobní chytrolíni, kdyby hloupost kvetla, tak svým květem zastíníte i Floru Olomouc...každý váš příspěvek, který tady čtu, obsahuje sice spoustu invektiv vůči lékařům, spoustu nezkrotných emocí, ale mozek se ve Vaší hlavě zřejmě nevyskytuje. Jaksi Vám pár drobných detailů uniká:
1. Odejít pracovat do zahraničí sice je možné, ale v prvé řadě musíte znát perfektně jazyk země, kam chcete odejít. Někdy je veliký problém se domluvit s nemocným člověkem tady, natož pak v cizině. A pokud nebude lékař perfektně rozumět, vyplynou z toho zákonitě chyby.
2. I lékař potřebuje nějaké zázemí - zejména starší lékaři, kteří mají doma rodiny a děti, no nevím, někde musí bydlet, něco jíst, někdo se musí starat o další věci, které s tím souvisí. Nemluvě už o případném dojíždění, možná i několika stovek km...
3. Pokud odejdou mladí lékaři, kdo ty starší, kteří jsou v důchodovém a předdůchodovém věku nahradí? Myslíte, že je to tak jednoduché a že kvalitní lékaři rostou jak houby po dešti? To chcete docílit poklesu úrovně zdravotní péče? Názorným příkladem jsou třeba zubaři - dnes je velký problém najít jakéhokoliv zubaře, který by vás byl ochoten přijmout mezi své pacienty, velmi blízko je tato situace i u praktických lékařů.
4. Jak jsem již naznačoval ve svých minulých příspěvcích, schody se obvykle zametají shora dolů a ne zdola nahoru, takže pokud chcete cosi kritizovat, měl byste se nejprve seznámit s podstatou věci, zjistit si, kde je kořen všeho zla a kritizovat příčinu a nikoliv důsledek, jak to děláte vy a vám podobní chytrolíni, kteří si myslí, že sežrali všechno moudrost světa.
majerm
10. února 2011 • 08:36
Toto má být protikorupční vláda. Kdyby se nekradlo, bylo by pro všechny dost. Už tam sedí 3/4 roku, tak ať něco dělaj. Zatím vyplouvají samé půsery, a to jen díky novinářům.
majerm
10. února 2011 • 08:25
To je holt kapitálismus. Jsou důležitější, za dveřmi nestojí dalších deset, tak si to můžou dovolit. Nabídka a poptávka.
jsva
10. února 2011 • 05:49
Když slyším slovo lůza, tak se mně vybaví VW a Balada z hadrů. Nadutost příznivců té partičky Engelovců a Kubka, kteří se sami přirovnávají ve své činnosti k Chartě dále roste. Je tam malý rozdíl, Chartě šlo o lidská práva a o společnost, té vyděračské části stavu lékařského jde o prachy a jen o prachy a k tomu využívají všechno.Ta metoda živých štítů, to je skutečně humanismus v jejich pojetí.Teď už urážejí každého, kdo má jiný názor.
foxx
9. února 2011 • 21:34
Jen tak pro pořádek.

Ta LŮZA zajišťuje pánům doktorům živobytí, i když podle jejich trvzení to není živobytí, ale živoření. je to hrůza, když se člověk o sobě dozví, že lůza, zaprodane a závistivý nemakačenko. To si lékaři vážně myslí o pacientech? tak to je nejvyšší čas, aby ten proklamovaný EXODUS do puntíku splnili. přece nemají lékaři z úst trhací kalendář ne???? Měli by si kluci a holky za tím stát. A vy kontrolujte svůj slovník. Akorát pupuzujete ještě víc svýma urážka ostatní .......
apagenius
9. února 2011 • 20:26
Podle mně doktoři ztratili důvěru lůzy, jak té quasipravicové chátry, jíž se nelíbí, že by měla odpovídat za svá blbá a kontraprodoktivní rozhodnutí, navíc se ukazuje, že problémem nejsou peníze, ale směr, kam jdou stejně tak závistivých nemakačenků na úřadech, nakonec něco diváků všech televisí, kterým se systémem " Ztroskotanci a zaprodanci" servírují doktoři jako tlupa nenažranců.
janeklan
9. února 2011 • 19:10
Dovolim si s Vámi nesouhlasit. V takovém počtu jako dali výpověď lékaři si mohou dovolit doslova vydírat. Protože narozdíl od ostatních zaměstnání nestojí za dveřmi dalších deset. A to je to smutné. Lidé stejně vzdělaní dřou někde u soukromníků a nikdo neví dne, kdy je vykopnou, a tihle lékaři si moc dobře uvědomují, kam až můžou zajít.
Opravdu si nic jiného nepřeji, než aby odtáhli. Česko se s tim časem srovná, ale já doufám že je zpět jentak někdo nevezme a ta nálepka vyděračů jim zůstane po zbytek "kariéry"...