Zprávy

Zpět na článek

Lékaři ztratili při boji o platy to nejdůležitější – důvěru veřejnosti

51 komentářů

kkk999
10. února 2011 • 10:09
Vážený pane foxxi a další podobní chytrolíni, kdyby hloupost kvetla, tak svým květem zastíníte i Floru Olomouc...každý váš příspěvek, který tady čtu, obsahuje sice spoustu invektiv vůči lékařům, spoustu nezkrotných emocí, ale mozek se ve Vaší hlavě zřejmě nevyskytuje. Jaksi Vám pár drobných detailů uniká:
1. Odejít pracovat do zahraničí sice je možné, ale v prvé řadě musíte znát perfektně jazyk země, kam chcete odejít. Někdy je veliký problém se domluvit s nemocným člověkem tady, natož pak v cizině. A pokud nebude lékař perfektně rozumět, vyplynou z toho zákonitě chyby.
2. I lékař potřebuje nějaké zázemí - zejména starší lékaři, kteří mají doma rodiny a děti, no nevím, někde musí bydlet, něco jíst, někdo se musí starat o další věci, které s tím souvisí. Nemluvě už o případném dojíždění, možná i několika stovek km...
3. Pokud odejdou mladí lékaři, kdo ty starší, kteří jsou v důchodovém a předdůchodovém věku nahradí? Myslíte, že je to tak jednoduché a že kvalitní lékaři rostou jak houby po dešti? To chcete docílit poklesu úrovně zdravotní péče? Názorným příkladem jsou třeba zubaři - dnes je velký problém najít jakéhokoliv zubaře, který by vás byl ochoten přijmout mezi své pacienty, velmi blízko je tato situace i u praktických lékařů.
4. Jak jsem již naznačoval ve svých minulých příspěvcích, schody se obvykle zametají shora dolů a ne zdola nahoru, takže pokud chcete cosi kritizovat, měl byste se nejprve seznámit s podstatou věci, zjistit si, kde je kořen všeho zla a kritizovat příčinu a nikoliv důsledek, jak to děláte vy a vám podobní chytrolíni, kteří si myslí, že sežrali všechno moudrost světa.
foxx
11. února 2011 • 19:45
Z vašich poznatků se už ani žasnout nedá. To je už vážně bez komentáře, jste jak kafemlejnek......
jsva
13. února 2011 • 09:26
Je zajímavé, že na tu akci LOK, Engela,Volemana a dalších se přihlásili majitelé privatizovaných nemocnic. Jsou ochotni zajistit služby alespoň v kritických oborech. A těm kmotrům z LOKu se povedlo pacifikovat tu "lúzu", která by normálně hájila krajská pracoviště a jejich doktory. Povedlo se tím jednáním zvrátit dosavadní podporu, té "lúzy",rozuměj pacientů.To byl skutečně výkon, ale pro doktory z nemocnic málo výhodný.
apagenius
9. února 2011 • 20:26
Podle mně doktoři ztratili důvěru lůzy, jak té quasipravicové chátry, jíž se nelíbí, že by měla odpovídat za svá blbá a kontraprodoktivní rozhodnutí, navíc se ukazuje, že problémem nejsou peníze, ale směr, kam jdou stejně tak závistivých nemakačenků na úřadech, nakonec něco diváků všech televisí, kterým se systémem " Ztroskotanci a zaprodanci" servírují doktoři jako tlupa nenažranců.
foxx
9. února 2011 • 21:34
Jen tak pro pořádek.

Ta LŮZA zajišťuje pánům doktorům živobytí, i když podle jejich trvzení to není živobytí, ale živoření. je to hrůza, když se člověk o sobě dozví, že lůza, zaprodane a závistivý nemakačenko. To si lékaři vážně myslí o pacientech? tak to je nejvyšší čas, aby ten proklamovaný EXODUS do puntíku splnili. přece nemají lékaři z úst trhací kalendář ne???? Měli by si kluci a holky za tím stát. A vy kontrolujte svůj slovník. Akorát pupuzujete ještě víc svýma urážka ostatní .......
jsva
10. února 2011 • 05:49
Když slyším slovo lůza, tak se mně vybaví VW a Balada z hadrů. Nadutost příznivců té partičky Engelovců a Kubka, kteří se sami přirovnávají ve své činnosti k Chartě dále roste. Je tam malý rozdíl, Chartě šlo o lidská práva a o společnost, té vyděračské části stavu lékařského jde o prachy a jen o prachy a k tomu využívají všechno.Ta metoda živých štítů, to je skutečně humanismus v jejich pojetí.Teď už urážejí každého, kdo má jiný názor.
ivanb
9. února 2011 • 14:26
...druhdy tiše fandil, myslel jsem, že Engela pověsí za k...e a za vyjednavače zvolí kohokoli jiného.
Nestalo se a tak mají co chtěli, přes výrazné státní ústupky stále meldují a něco jim není recht. O podpoře veřejnosti se nedá mluvit, více peněz nevyhádají a jak vidno jim o nic jiného ani nešlo, zejména o reformu zdravotnictví, kterou se tak mocně všichni zaštiťují. Zakončím to asi tak, těm kterým se tu nelíbí, ať jdou do háje, na pracák nebo do Afriky. Ale hlavně ať už jsou zticha!!!
piletre
13. února 2011 • 14:36
nezbývá mi než s Vámi souhlasit. Ve snaze dopátrat se pravdy, zjistit, o co doktorům jde, když ze všech stran slyším, že o hlavně o reformu, jsem našla na facebooku jejich diskuzi. Přečetla jsem tři stránky a světe div se - o reformě se nemluvilo - jen o penězích...
majerm
9. února 2011 • 09:37
Za důvěryhodnost si nic nekoupím. Politici mají taky běžně důvěryhodnost pod 30% a nikdo se tím netrápí, lidi je volí stále dokola.
janeklan
9. února 2011 • 07:16
Po slintech týkajících se pseudokazu VV je tu konečně článek ač subjektivní, tak velmi pravdivý. Sice již nějaký čas ve zdravotnictví nedělám, ale i tak mohu potvrdit. Toto silně vyděračské chování pánů doktorů jimž absolutně nesejde na tom, co bude po 1.březnu s jejich pacienty, S JEJICH KLIENTY !!!
Jediné, co je velmi mrzuté, že není možné v krátké době tu chátru obsadit novými lidmi. Jediné co si nyní přeju, aby tahle parta vyděračů opravdu ty výpovědi dostala a táhli do ***e. Jsou to spekulanti, jež si nikdy chudě nežili , a lidé si jich celkem vážili. Bylo by možná vellmi dobré, pokud se tito lumpové znovu vyksytnou v českých nemocnicích, aby nosili nějaké označení na svých mundůrech, aby bylo jasné, kdo je špína vyděračská a kdo dělá tohle nelehké zaměstnání také jako poslání !!!!!