Život a styl

Zpět na článek

„Vy tady ještě pracujete?“ Jak se propouští na Nově

20 komentářů

jindra8526
3. února 2011 • 06:53
začne to tu konečně k něčemu vypadat.
Otázka "Vy tady pracujete není na místě" neboť tohle protekční stvoření nikdy nepracovalo.
2592
2. února 2011 • 14:48
může člověk prásknout dveřmi sám. Je to moc hezký pocit, když ho říďa v předklonu prosí, zda by si to ještě nerozmyslel.
2592
2. února 2011 • 14:46
může člověk prásknout dveřmi sám. Je to moc hezký pocit, když ho říďa v předklonu prosí, zda by si to ještě nerozmyslel.
simunek
2. února 2011 • 13:38
To máte z toho, že se neštítíte pracovat pro takovou žumpu. Ten článek nás měl dojmout nebo, co? Pokud nemáte na to pracovat ve slušném médiu, nic jiného si ani nezasloužíte. A že Vás Reflex pustil na své stránky svědčí i o jeho upadající tendenci.
sirien
1. února 2011 • 21:31
"osobně" ve smyslu s osobním přístupem. Jako že jim takhle ráno nevyměníte zámky, nevyházíte věci z kanclu a nepošlete SMS "do práce nechoď, věci máš za závorou". Zároveň se asi nečeká, že budete každého jednoho zaměstnance vyhazovat vy jako ředitel osobně - to by se vedoucí velkých firem asi zbláznili. Ale místo pitomého telefonátu mu to může říct třeba jeho přímý nadřízený, personální oddělení (v tomto směru oblíbený otloukánek)... osobní vyhazov od ředitele se, řekl bych, čeká spíš u lidí v jeho nejbližším okolí - jeho sekretářka, jeho náměstek, nějací šéfové oddělení atp. Přesně se to samozřejmě říct nedá, záleží na firemní hiearchii a kultuře.
Palopetro
1. února 2011 • 20:56
Ještě že ji vyhodili,protože její slovník by určitě významně kolidoval s předepsaným názvoslovím neodvolatelně danným RTV.
Palopetro
1. února 2011 • 20:51
I pro mě mělo význam pouze připomenutí dědy Františka!
Palopetro
1. února 2011 • 20:46
Jen to "osobně" mi nějak neštymuje.Já ,jako ředitel velké firmy bývám celkem pravidelně na dlouhých rekonvalescenčních pobytech v tropické cizině.Udržovat takto dlouhodobě neschopné pracovníky v nejistotě mi nepřijde příliš etické.
Palopetro
1. února 2011 • 20:42
I Vám pochopitelně děkuji.Bez Vašich nadmíru užitečných informací bych umřel určitě úplě blbej.
sirien
1. února 2011 • 20:33
Propouštění zaměstnanců má ve skutečnosti svojí vlastní, trochu podivnou, ale přesto, kulturu a jeden ze základních pilířů této kultury zní: "pokud se se zaměstnancem rozcházím alespoň trochu v dobrém, resp. nevyhazuju ho na hodinu za nějaký totální průser, krádež nebo tak něco, tak jej propouštím přinejmenším slušně, s respektem a osobně".

Samozřejmě, kultura výpovědí je součástí vyspělé business kultury, což je něco, co v ČR zatím potkalo jen několik málo firem (obvykle těch co jsou původem nebo po odkupu zahraniční)