Fotogalerie
V USA v té době ženy neměly volební právo, černoši byli ještě černochy a nesměli do společných prostor s bělochy, v zemi vládla mafie a přestřelky na ulici byla běžná událost.....,..🤣
Některé snímky jsou z kolonády v Karlových Varech, konkrétně úvodní obrázek a snímky 13, 15 a možná i 18
Jinak ve Varech to byl díky lázeňským turistům stále malý "Západ", ale kdo tu dobu nezažil, tak si to asi nedokáže představit.
Jinak ve Varech to byl díky lázeňským turistům stále malý "Západ", ale kdo tu dobu nezažil, tak si to asi nedokáže představit.
Američané ve 2. polovině 50. let do Prahy a Československa jezdili. Nevím, jak moc to bylo obvyklé, ale nebylo to úplně výjimečné. Můj strýc měl svatbu v roce 1958 a z USA přijel strýc jeho nastávající manželky a přivezl si s sebou ještě dva kamarády Američany. Zajímavé je, že můj strýc byl tehdy armádním důstojníkem. Návštěva pro něj neměla žádné důsledky a nikdo mu ji nevytýkal. Z armády byl vyhozen až po roce 1968 pro nesouhlas se vstupem vojsk.
@Richard Šebesta
Zmar a bída? Spíš je to proto, že fotky jsou černobílé, dnes jsme si zvykli na barvičky.
Zmar a bída? Spíš je to proto, že fotky jsou černobílé, dnes jsme si zvykli na barvičky.
@Peter Hosek Lístky skončily v 53roce zároveň s měnou peněz ,,,táta přinesl z výměny 188korun a stačili nám do konce měsíce ,,,potom nosil výplatu asi 1200kč měl dobrou práci,,a peníze normálně stačili ,,rohlík 0.20 ,,polévka 080-1kč ,,,já jsem si vydělával v šedesátých letech 1800kč a žil si jako král - denně chodil do hospody ,stravoval jsem se výhradně v restauracích , kouřil dvacet cigaret ,,,a to jsem byl šofér u ČSAD,,,zlata léta ,,šedesátá !!!
Z těch fotek a postřehů vidím tehdy zmar, a bídu. Ale pozor dnes to není o nic lepší.Skoro bych řekl,že v mnohém je to podobné.Tehdy i dnes vládnoucí grupa nebere ohled na své poddané a tehdy i dnes se je snaží přesvědčit že jediný názor , který oni hlásají je jedině správný a pravdivý.Rozdíl je v tom že tehdy se tím špatným směrem ubírala menší část Evropy ( ta komunistická) dnes je to drtivá část Evropy.
Len malá poznámočka . Kto nás v roku 1945 ( ČSR ) vymenil za korisť zo západnej časti porazeného Nemecka so Stalinom a kto " vstýčil" Železnú oponu ? Správne, naši dnešní spojenci : GB, Francúzsko a USA !
@Alois Rudý Ale zato nejvíc graduantů Whataboutismu bylo v zaprděném ČSSR, včetně tvé celé poťapané rodiny.
Kolik je vám prosím let? Já jsem v těch frontách stál třeba na obyčejné brambory, na 1 Kg. neboť víc bych asi neunesl a byl bych stejně z fronty vyhozen. Banán jsem viděl někdy po pátém roce svého života, kdy ke kolekci ROH byl velkoryse přiložen 1 banán.
Fascinuje mě, jak mnozí recyklují vzpomínky svých rodičů z mládí, aniž by měli potuchy o tom, jak se tehdy žilo.