Fotogalerie
Uživatel_6202245
0
Len malá poznámočka . Kto nás v roku 1945 ( ČSR ) vymenil za korisť zo západnej časti porazeného Nemecka so Stalinom a kto " vstýčil" Železnú oponu ? Správne, naši dnešní spojenci : GB, Francúzsko a USA !
Některé snímky jsou z kolonády v Karlových Varech, konkrétně úvodní obrázek a snímky 13, 15 a možná i 18
Jinak ve Varech to byl díky lázeňským turistům stále malý "Západ", ale kdo tu dobu nezažil, tak si to asi nedokáže představit.
Jinak ve Varech to byl díky lázeňským turistům stále malý "Západ", ale kdo tu dobu nezažil, tak si to asi nedokáže představit.
V USA v té době ženy neměly volební právo, černoši byli ještě černochy a nesměli do společných prostor s bělochy, v zemi vládla mafie a přestřelky na ulici byla běžná událost.....,..🤣
Američané ve 2. polovině 50. let do Prahy a Československa jezdili. Nevím, jak moc to bylo obvyklé, ale nebylo to úplně výjimečné. Můj strýc měl svatbu v roce 1958 a z USA přijel strýc jeho nastávající manželky a přivezl si s sebou ještě dva kamarády Američany. Zajímavé je, že můj strýc byl tehdy armádním důstojníkem. Návštěva pro něj neměla žádné důsledky a nikdo mu ji nevytýkal. Z armády byl vyhozen až po roce 1968 pro nesouhlas se vstupem vojsk.
Kolik z vas, kteří zde přispíváte, si pamatujete na bodový systém a tak zvané šatenky? Pokud si to nepamatujete, nemáme se zde o čem bavit. Mimo jiné, ten článek o americkém vojakovy, ktery navštívil v tech letech Prahu, nezní věrohodné. Ročnik 42.
@Peter Hosek Lístky skončily v 53roce zároveň s měnou peněz ,,,táta přinesl z výměny 188korun a stačili nám do konce měsíce ,,,potom nosil výplatu asi 1200kč měl dobrou práci,,a peníze normálně stačili ,,rohlík 0.20 ,,polévka 080-1kč ,,,já jsem si vydělával v šedesátých letech 1800kč a žil si jako král - denně chodil do hospody ,stravoval jsem se výhradně v restauracích , kouřil dvacet cigaret ,,,a to jsem byl šofér u ČSAD,,,zlata léta ,,šedesátá !!!
Zajímavé:
1) že svého vojáka pustila US Army na výlet za hranici dotyku s nepřítelem
2) že dostal pro tento účel od čsl. státu vízum.
Kdyby to tehdy bylo běžně možné, nepochybuji, že by se jich tu o víkendech motalo patřičně víc…
1) že svého vojáka pustila US Army na výlet za hranici dotyku s nepřítelem
2) že dostal pro tento účel od čsl. státu vízum.
Kdyby to tehdy bylo běžně možné, nepochybuji, že by se jich tu o víkendech motalo patřičně víc…