Zprávy

Zpět na článek

Vraťte církvi majetek a dejte pokoj

21 komentářů

lihocech
2. října 2010 • 21:35
Tak to jste mi dal, takhle přesně reagují bolševici. Tykejte si se stejna
rob.spis
1. října 2010 • 13:50
Marně hledám ten podpis...jestli tím podpisem myslíte "dsaiko" tak to hodně napovídá o Vaší mentalitě.
dsaiko
1. října 2010 • 09:48
Vyndej si ruku z nočníku chlapečku ... Jsem asi takovej bolševik, jako ty intelektuál, napsal jsem své vyjádření k formě článku, ne obsahu a dokonce jsem se pod to dovedl podepsat. Jak vidno, na některé myslitele je to moc komplikované. A jestli seš věřící, tak za svůj příspěvek běž pana faráře pěkně poprosit o odpustek.
lihocech
1. října 2010 • 09:44
Maturant se zdravim rozumem na hrad!
lihocech
1. října 2010 • 08:50
Spousta bolševiků jako vy slídí na internetu a snaží se torpédovat diskuze. Běžte na portál Haló novin a Práva a tam si poťte ty vaše ptákoviny.
lihocech
1. října 2010 • 08:44
Nám ostatním to vůbec nevadí. Čau.
dsaiko
1. října 2010 • 04:38
Autor se ohání emotivními, ale prázdnými termíny, píše o internetové lůze, o demagogii, hází fakta, které si neumím představit, že ve skutečnosti zná, nicméně se mu povedlo vypotit akorát další arogantní a emotivní výplod zuřivého demagoga.
Bez ohledu na obsah článku, si autora zařazuji do příslušné kolonky ....
lemmm
30. září 2010 • 23:12
Preto by pre mna osobne bolo velkym gestom od cirkvi , ak by sa dokazala vzdat majetku, keby ludia v referende vyjadrili nazor, ze su proti vrateniu cirkevnreho majetku.
lemmm
30. září 2010 • 23:09
Myslim si, ze v state uctievajucom zakon a pravo, by malo naozaj platit, co bolo ukradnute, nech je vratene, alebo ak sa to neda vratit, nech je nahradene. To je bez debaty.
Toto je ale neriesitelny problem, pretoze su ludia a neviem, ci ich je vacsina, alebo naopak, ktori su presvedceni o tom, ze cirkev prisla k majetku lupmi v style kriziackych vojen, intrigami a ikviziciou. Za tuto mienku si ale cirkev moze sama jednak preto, ze toto sa naozaj stalo a jednak bojom papezov so svetskou mocou o nadvladu cca od toho 11.storocia snad az do 17. Viem, ze oficialna cirkev a veriaci ludia nie je to iste.
Kto potrebuje majetok su struktury a je to pochopitelne, pretoze sa potrebuju starat o udrzbu kostolov, platenie duchovnych a podobne. Lenze prave oficialne struktury mozu v minulosti za velmi zly imidz krestanstva. Preto by pre mna osobne bolo velkym gestom od cirkvi , ak by sa dokazala vzdat majetkunapriklad v referende vacsina ludi vyjadrila proti navratu cirkevneho majetku ukradntu komunistami, keby to cirkev akceptovala. Totiz, toto by bolo skutocne pokanie za to, co si sposobila sama a aku mienku o krestanstve sirila. Ak ma cirkev co povedat dnesnemu svetu, urcite by povedala aj bez majetku
lemmm
30. září 2010 • 22:10
nie od 11. storocia ?