Zprávy

Zpět na článek

Řádění českých exekutorů nemá v Evropě obdoby

12 komentářů

carilo
20. října 2010 • 11:44
probuďte se, nebo myslíte si, že zpojení pan Podkonický,ostatně člověk bezpá­teřní,­scho­váva­jící se za zákony, pomocí těchto loupící, je výkonným orgánem pana Sokola člověka s podobnými atributy.Vy asi v tomto žádné mafiózní prvky nevidíte. Že pan Podkonický čelí několika řízením pro soustavné porušování zákonů, to Vám také nevadí. Že tento člověk přez všechny problémy se zákonem, dále smí vykonávat své " důležité " povolání,to je pro Vás korektní?Popis soudního jednání pana kolegy Palopetra je další,pravdivý důkaz,jak se v této zemi dá dál oficiálně loupit.Aź se Vám stane, že si např. špatně orazítkujete MHD lístek, budete kontrolován potažmo přistižen,pak se dlouho nic neděje a až na to zapomenete, dostanete od soudu rozhodnutí o exekuci na Kč 808.-,plus 3600.- soud, plus 10500.- pan Sokol, plus 4000.- pan Podkonický. Další případ exekuce např. někdo Vám dluží 100000.- soud Vám přiřkne dannou částku,pan Podkonický jedná, a náhle se dovíte,že nejdříve se platí soud,pan Sokol,pan Podkonický,naběhlé úroky na náklady soudu a panů Sokola a Podkonického a na konec příjdete na řadu Vy!!!!Když budete mít stěstí,že "povinný" nezemře,tak se možná Vaše děti dočkají.Tak se prosím, jděte osprchovat studenou vodou a věřte, že to je všechno jinak.
vratislav
23. září 2010 • 20:03
musí být na exekutory opravdu nasr......., když mu barák dali do exekuční zástavy. On blbec věřil Paroubkovi, že se dluhy neplatěj.
Platěj, platěj, soudruhu.
pavel_mokros
23. září 2010 • 15:15
...chápu jako nadsázku. Ale ve správném směru. Popíšu vám, jak vznikla exekutorská mafie: Banky chtěli na rozjezd kapitalismu více půjčovat (přijely investice, ať z toho něco máme) a k tomu je potřeba vymahatelnost. Chystal se zákon. Kde se vzal, tu se vzal předseda Rady pro reklamu Juraj Podkonický - pistolník, který je schopen všeho. On a jemu podobní vzali parlament úrokem a výsledkem byl zákon z rozsáhlými ne ani tak pravomocemi jako možnostmi pro exekutory. A od té doby to jelo. Až teď se narovnávají největší nešvary typu za pokutu barák. Ostatně sídlo úřadu pana Podkonického bylo v médiích také "řešeno" (nevím jestli asi za čtvrtinovou cenu vila na Evropské za desítky milionů). Lidé, kteří si bezhlavě berou půjčky, na které nakonec nemají prožívají svou první zkušenost (někteří jsou možná vyloženě bez právní způsobilosti), ani rodiče ji neprožili. Takže až tuhle sortu lidí připraví o majetek, bude zase klid.
michachal
23. září 2010 • 07:03
Před­ně..­.nes­rovná­val bych naši zemi se Západem. Balkán začíná v Čechách, posledních 20 let skvělým důkazem. A kdo nazývá naši zemi Banánovou republikou, tu Banánovou republiku uráží, jsme, co se týče celkového zřízení, na úrovni rozvojových zemí.
moby5
22. září 2010 • 20:07
Stoprocentně souhlasím s článkem
janskalsky
22. září 2010 • 17:32
U nás jsou exekutoři vlastně zločinci, kteří loupí za ochrany státu. Za nepatrný dluh zabaví třeba dům a ten koupí jejich známí. U nás se všechno zkur**lo, co jinde funguje normálně. Dokonce se zabavuje majetek jiných lidí, kteří jen bydlí na stejné adrese..
jendai
22. září 2010 • 13:04
To myslíte vážně?? Pominu-li fakt, že kdo na to nemá, nebo si není jistý, zda bude mít, by si neměl půjčovat, tak exekutor je pověřen soudem. Nechápu proč zde brojíte proti exekutorům, jsou to podnikatelé, kteří navíc zakázky musí přijímat (nemohou si vybírat, co soud pošle, to provedou). Exekutor je tady k tomu, že když Vám někdo slíbí, že vám peníze vrátí a nevrátí je, nemáte často jinou možnost, než se obrátit na soud (a nebo je z viníka vymlátit, ale ten vás obratem zažaluje)...soud může viníka potrestat, ale co vaše peníze? O ty přece šlo, ne? Ty dostane z dotyčného jedině exekutor, podobný nástroj tu není a proto je tu důležitý. O tom anglickém případu vážně pochybuji - to by byl prodavač zodpovědný za to, že mu někdo lhal? Nebo jak ten "exekutor" zjistil, že mu dotyčný říká pravdu? A co tedy s tou televizí? Kdo ji zaplatí? Vaše články občas zavánějí něčím dobrým, ale tohle je odpad
megab
22. září 2010 • 11:36
Jestli to je tak, jak to popisujete, tak chudáci Angličani. To už je mi daleko milejší to, co se děje u nás. Dluhy se mají platit a kdo an to nemá, nemá si půjčovat.
Palopetro
22. září 2010 • 13:00
Plácáte nesmysly.Tento článek je napsán naprosto přesně a odpovídá tragické realitě vymáhání dluhů v teto banánové republice.Jestli si někdo u někoho půjčí,tak by to mělo zůstat vždy v právním vztahu věřitele a dlužníka.Pokud do toho vstupuje třetí osoba,která se u nás honosně nazývá exekutor,pak dochází k neskutečnému okrádání dlužníků a mnohdy i těch,kteří nedluží ani korunu.Dejte si pořádnou facku,abyste se probral a přečtěte si článek ještě jednou a pořádně.Přesto,že tady blábolíte a nemáte o tom ani páru,tak bych Vám nepřál dostat se do spárů exekutora třeba jen proto,že Vám pošle někdo fakturu za zboží,které jste neobdržel a po čase,kdy ani netušite,že jste někomu něco nezaplatil přijde exekutor a kvůli 150 Kč ,které byly předmětem uvedené faktury,Vám vykrade byt.
jendai
22. září 2010 • 13:08
Vy tu mluvíte o pochybení a tedy špatném příkladu, těch tipuji bude menšina...článek naráží na podstatu a důvod existence takové instituce a troufám si tvrdit, že nechcete-li vzít spravedlnost do svých rukou, tak často jinou možnost než exekutora nemáte. Navíc za exekutorem vždy stojí rozhodnutí soudu (VŽDY), čili "neokrádá" vás z NIKDY vlastní iniciativy.