Zprávy

Zpět na článek

Tragédie na rallye: Kdyby dívky nestály v zakázaném prostoru, mohly žít

3 komentářů

pooch.ledog
15. listopadu 2012 • 20:14
ze takova starostka Nivnice rikala neco uplne jinyho. Ze mistni spravy vubec nemaji co mluvit do poradani techto zavodu a ze ji celou sobotu lidi volali, proc jim pres dedinu jezdi auta rychlosti 90/hod. Takze asi ta organizace zase tak ohromna nebyla. Nemam nic proti rally ale skutecne nechapu proc se to porada pri techto rychlostech v obydlenych oblastech. Pokud by auta jezdila jen normalni rychlosti s tim, ze musi ukazat jak umi taktizovat a na zaklade toho vyhrat, to jeste beru, ale prominte, jet 150/h. v oblasti kolem Uherskyho Brodu, to si vazne koleduje o maler. Vite jak tam ty silnice vypadaji, jaka je jejich sirka? Takhle rychle at si jezdi nekde na uzavrenem okruhu.

Zvlastni vec. Kdyby jel takhle rychle nekdo normalne po silnici a nekoho tim zabil, tak si sedne na hezkych par let. U rally se to vsak bere jinak. Nezda se vam, ze je tom neco divneho? I kdyby nakrasne nekdo stal kde nemel (coz rozhodne nebylo uprostred silnice, v tom pripade by si za to mohl fakt jedine sam) nemuzeme prece nad takovyma nehodama mavnout rukou s tim, ze dobre lidem tak ze tam vubec lezou.
torinese
16. listopadu 2012 • 08:35
Přesně tak!
Doufám,že teď starostové nebudou dávat těm magorům souhlas,aby jezdili jako šílenci přes jejich obce.
Autorka se tady ohání tím,jak "nadstandardní" mají závody u nás zabezpečení-jak je tedy možné,že za nimi leží pěkný hřbitov? Chce to svádět na nezodpovědnost diváků?
Tam, co se pohybovaly ony zabité dívky, byly pouze cedule-ty ale dostatečně jasně nevytyčují celý potencionálně nebezpečný prostor (odkud kam?).
Navíc zapomíná,že onen řidič nepatřil k nejlepším jezdcům a nikdy solidně nezabodoval.A takových jezdců je tam více-není tedy divu,když v tak vysoké rychlosti nezvládnou řízení.
Jelikož jde o právníka, čekám, že se z toho nějak vykroutí nebo vyplatí jako Janoušek.
Vůbec nechápu, proč se musí závody jezdit přes osídlená území a nejedou se v nějakém uzavřeném prostoru třeba v horách.Tam už jdou jenom diváci a je to na jejich zodpovědnost.
V obcích ale zásadně zasahují do života lidí,kterým je nějaké pitomé závodění ukradené.Omezovat je dokonce při pohybu po jejich vlastním pozemku pokládám za totální aroganci a drzost. Loni málem zabili paní na její vlastní!!! zahradě a skoro přišla o nohu!Stát se to někde v USA, vysoudí stamiliony.
pooch.ledog
16. listopadu 2012 • 20:17
V tech rally dneska muze jezdit v podstate kazdy, kdo ma dost penez na to aby si sponzoroval bourak a vsecko co k tomu patri. Koho se to asi tak tyka? Prave takovych prachatych snobu co roupama nevedi co delat. Bez ohledu na svoje skutecne schopnosti. Kolik je mezi temito jezdci nejak nadstandartne nadanych ridicu, kteri se touhle karierou propracovavaji od piky, namahavym a vytrvalym treninkem a maji navic jeste i schopnost nad svym jednanim premyslet? Nedelam si o tom iluze.
Proc se tyhle zavody poradaji v dedinach jako je prave UB (i kdyz teda se povazuje za mesto) nebo Nivnice jsem nepochopila dodneska. Uz jen ta kvalita a sirka silnic by tohle mela naprosto jasne vyloucit (pokud chteji jezdit tak rychle).Navic, i pri nejlepsi vuli se prece neda zajistit aby rychle jedouci auto nevyletelo ze sve drahy, pricemz muze letet opravdu daleko. I tam, kde uz to se zavody nema co delat. To uz se taky stalo a byli z toho tezce raneni ci dokonce mrtvi. Dle logiky tech, co tohle zavodeni obhajuji by clovek v den zavodu vubec nemohl vystrcit nos z domu, pokud by teda chtel udelat na sto % vse tak aby zustal mimo nebezpeci (a v pripade, ze zavod vede kolem jeho domu se jeste modlit, aby mu ta kara nepristala primo v obyvaku...). Stoji to za to, uhnat jedno vitezstvi, ci lepsi umisteni, v nejake nezname regionalni soutezi, o ktere uz den po jejim konani prakticky nikdo nevi, a pritom riskovat tolik zivotu? Chapu, ze milovnici rychle jizdy to chteji nekde prubnout, ale proc, proboha, i mezi lidma kteri na to vesmes zvysoka kaslou? Tech fanousku neni zase tolik, tak at si za tim jdou nekam, kde to bude bezpecnejsi. To ty lidi fakt nechapou jak nebezpecna zbran auto muze byt?
Ja si jen vzpominam, jaky strachy se delaly s poradanim malych dostihu ci parkuru. Jak se mohli bezpecaci a hygienici poto nez to povolili, co vsecko se muselo splnit. Kdepak si jit jen tak mirne zavodne zarajtovat, za ucasti hrstky mistnich divaku, mimo obec. A kam se hrabe kun na auto.