Zprávy

Zpět na článek

Madeleine Albrightová, jedna z nejznámějších osobností s českými kořeny, přijíždí do Česka představit svou novou knihu Pražská zima

3 komentářů

torinese
23. října 2012 • 09:17
"Madeleine Albrightová vlastní globální poradenskou firmu Albright Stonebridge Group a víme, že politika je pokračováním ekonomiky jinými prostředky. A válka je zase pokračováním politiky jinými prostředky. Pokud si někdo myslí, že paní Albrightové záleželo na lidech v Kosovu, ať se zamyslí nad tím, co všechno bombardováním Jugoslávie v roce 1999 finančně získala. Poté, co NATO převzalo kontrolu nad Kosovem, OSN rozhodla, že bělehradský mobilní operátor Mobtel nemá licenci pro působení v Kosovu -- licence mu byla odebrána bez jakéhokoli zdůvodnění, stát se tak ale muselo, aby se uvolnila cesta pro soukromou firmu paní Albrightové. Nezapomeňte, že Albrightová v roce 2006 přijala funkci zvláštní poradkyně předsedy správní rady kosovského internetového poskytovatele Ipko Net. Firma pak založila společný podnik se smíšeným kapitálem s American Western Wireless International ze Seattlu. A firma Albright Stonebridge Group dnes vlastní francheesu na veškerý mobilní byznys v Kosovu. Pochybuju, že by toho všeho dosáhla, kdyby NATO nevstoupilo do Kosova."
http­://www­.lite­rarky­.cz/sv­et/88-svet/4155-boris-malagurski-eho-by-albrightova-dosahla-bez-utoku-na-jugoslavii
pooch.ledog
23. října 2012 • 11:15
Teda nezlobte se, ale ten clanek je takova snuska pitomosti ze to snad ani neni mozny. Jak to bylo s Albrightovou nevim, o zadnem politikovi si nedelam iluze, ale to, co tam ten borec vyklada o Jugoslavii jsou totalni blaboly. Ani zdaleka to tam nevypadalo tak ruzove jak to popisuje. Narodnostni problemy bublaly pod povrchem uz davno a nebyt tvrde Titovy ruky kdovi, jak by to dopadlo. Jugoslavie byla umele vytvoreny slepenec vseho mozneho, pricemz nektere narody spolu vubec byt nechtely. Ne-li vsecky navzajem. O pohrdani Srbu napr. Chorvaty se malo vi, stejne tak o tom jak nepoddajni byli vzdycky Cernohorci. V pripade Jugoslavie se neni cemu divit, ze se to tam nakonec tak semlelo. Svadet za to vinu na nejaky proklety zapad a jeste hlasat, ze jugoslavska ekonomika byla tak uspesna, to muze leda nekdo kdo tam nikdy nezil nebo videl svet pres nejake ruzove bryle. Navic, silne pochybuju ze o nejake Jugoslavii pred konfliktem mel svet nejake velke povedomi a tudiz si neumim predstavit, ze by USA meli takovy zajem na zniceni toho podivnyho rezimu co tam meli, jak hlasa ten borec. Ze by jako fakt konkurovali treba temi auty tem americkym? No to upadl z jahody primo na prsa ne? Vzdyt to byla jen jedna z podivnych zemi socikovskeho bloku. S otevrenejsi ekonomikou a nezavrenymi hranicemi, kam se jezdilo na levnejsi dovolenou (pro lidi na zapad od nasich hranic). Ten chlapek mi pripada jako typicky Jugos ktery svadi vsechnu vinu na ty okolo, jen ne a ne se podivat kriticky k sobe domu. Tim jsou uz vic nez prosluli.

Velka skoda, ze tam vubec nekdo zasahoval. Meli je nechat tak, videlo by se, jak by si ty sve problemy vyresili. Pocitam, ze to by ale zase rvali ze jim nikdo nepomohl. A totalne by se vyvrazdili navzajem. Cimz nerikam, ze se ta intervence zvladla nejak na vybornou. Jugoslavsky problem ale nemel zadna dobra reseni.
torinese
23. října 2012 • 12:54
Pooch


Stýkala jsem se s utečenci ze Sarajeva-Srby i Chorvaty-situace tam byla mnohem složitější,nežli média předkládají. OSN,"modré přilby" projevily obdivuhodnou neschopnost. Ten vojenský zásah jsem kdysi brala jako nutnost,ale dnes ho chápu jako neskutečnou prasárnu vůči civilistům,které bylo možné předejít, nebýt pasivity OSN.
V tom článku nejde o nic jiného,nežli o Madlenčinu vychcanost.
Znáte mě,nejsem amerikofob,ale USA opravdu nedělají nic jen tak z čirého altruismu.
Proč ignorovaly USA agresi a vraždění Srbů v Kosovu? Američani se vůbec neštítili potřást si rukou s vrahy s UCK,protože získali možnost mít zde základny-jde jen o pragmatické hájení vlastních zájmů.To,že jsou zde dodnes šikanováni Srbi, už nikoho nevzrušuje. Viděla jsem o tom dost zajímavý dokumentární film(ale nevím,zda na ČT nebo na RAI).
Ten článek je zkopírován a zakládá se na faktech.Aktivity té dámy jsou pozoruhodné-využila bystře situace(nejspíš genetická výbava). Já tuhle milovnici Havla opravdu nikdy nemusela.