Zprávy

Zpět na článek

J.X.D.: Atentát na odvykající kuřáky!

5 komentářů

vonamula
23. dubna 2012 • 16:10
Považuji se za již bývalého kuřáka. Právě se nacházím v abstinenční fázi po měsící bez cigarety a to jsem kouřil bezmála dvacet let.
Než jsem se odhodlal, studoval jsem weby organizací, které se zabývají odnaučováním kouření. A co jsem zjistil ?

1. nikotin způsobuje závislost. To je jaksi jasné.
2. nikotin sám o sobě škodlivý není. Problém je v dehtu. to všichni taky vědí.
3. nikotin zlepšuje paměť, postřeh a působí povzbudivě pro organismus. není to napsané přímo, ale...

tolik z pohledu zdravotnického.

Ale nejzajímavější vlastnost nikotinu :

SPOLEHLIVĚ PLNÍ STÁTNÍ KASU.

proto se taky musí trh s e-cigaretami regulovat a zdanit
sendyman
23. dubna 2012 • 20:14
Teda, vážně, beze srandy, já Vám fandím a přeju Vám Váš pocit. Ale zároveň varuju - nikdy se nepovažujte v tomhle zlozvyku za vítěze! Já nekouřil skoro půl roku, jen tak, z ničeho nic, prostě mě to napadlo. Ale byla blbá doba (soukromě) tak jsem si zase tak jednou, z ničeho nic, řekl, že to je jediná radost, co mi zbejvá, a na opravdovou nápravu bude vhodnější chvíle (třeba kvůli někomu, z čistý radosti, že někomu udělám radost).
Takže zase hulím!
A to s tou e-cigaretou je pěkná volovina, jestli o tom vůbec uvažujou. Taky ji (ale jen občas, přiznám, že to radši - a celkem v pohodě - vydržím, a dám si tu "správnou", opravdovou) použiju, v místech, kde je to dost zakázaný.
Komu, sakra, může vadit červený světýlko a trocha páry?
vonrammstein
23. dubna 2012 • 13:36
zvědavej, jak to dopadne. Díky e-cigaretě jsem sice kouřit nepřestal, ale snížil spotřebu o polovinu, což mi šetří dílem zdraví, dílem peněženku. Rád bych viděl toho blba, kterej s tímhle přišel. Tipuju Borise Šťastného.
sendyman
23. dubna 2012 • 20:20
Čéče, Miilek prošel fází e-cigarety (na Jamajce s ní furt vopruzoval ), ale hulit fakt přestal (teda kouřit, pořád si myslím, že hulení si občas dá! ). Pořídil jsem si ji taky, ale využívám minimálně, jak píšu vejš. A nedávno ten vercajk podědil po Miilkovi Filip, tak jsem zvědavej!
vonrammstein
23. dubna 2012 • 22:54
Asi je to kus od kusu, znám několik lidí, který díky éčku s cigárama fakt úplně sekli. Mně to prostě blbě hoří, nebo co. Asi mi chybí ten rituál. Ale co už, ušetřená škatulka denně taky není k zahození