Komentáře

Zpět na článek

Ples v Opeře a banda pokryteckých šašků

50 komentářů

fritz
2. března 2012 • 14:38
Sendyman.
Ano,uznávám své pochybení a přiznávám,že bylo způsobeno mou neznalostí,slovo STANDART se v českém jazyce nevyskytuje,správně je třeba psát STANDARD označujeme-li věc bežnou,dle míry.Avšak Vaše slovo STANTARTA se rovněž v jazyce českém nevys­kytu­je,nej­spíše by se mohlo jednat o STANDARTA,jejíž význam netřeba popisovat.
fritz
2. března 2012 • 14:32
sedlakjura : No a právě se oklikou vracíme k těm tradicím,jednou z nichž je bezesporu Ples v opeře.Ples v opeře má téměř každá země,v rámci našeho R-U je Vídeňský ples známou tradicí,ovšem Ples v opeře již rovněž probíhá desítky let v Praze,nemýlím-li se,tak první se konal ještě před nástupem komunismu k moci,tedy není to žádná novodobá pokleslá zábava českých podnikatelů,je to tradiční záležitost a jako takovou ji je třeba akceptovat.Je samozřejmě ironií osudu,že pro letošek připadla na den Vítězství pracujícího lidu,což doruda zbarvené demonstranty uvádělo v pokušení.Jinak se shodneme na tom,že národní uvědomění a národní tradice je potřeba obnovovat a udržovat,to je bezesporu.Ovšem takto idealizovaná vize je, dle mého názoru, obtížně prosaditelná v tomto národě za současného stavu národního povědomí.Náš národ tak často přepisoval historii,až jsme přestali rozlišovat,co v ní bylo dobré a co špatné.Já osobně nyní nehodnotím příliš kladně mentalitu a charakter tohoto národa a to na jeho mnoha,jak nejnižších,tak nejvyšších společenských stupních.Bohužel.
cartouche66
2. března 2012 • 12:22
Ty nemůžeš nic říkat, jen hýkat, oslové nemluví ...
cartouche66
2. března 2012 • 12:21
Já ničemu nepropadám, ale okamžik, kdy tvůj trup propadne otvorem pod šibenicí se kvapem přibližuje, Langrostapáku
sendyman
1. března 2012 • 12:04
Když jste tak inteligentní, měl byste si vygooglovat rozdíl mezi stantartou a standardem...
sedlakjura
1. března 2012 • 11:12
Když už jsme tedy u těch tradic. Jsem přesvědčen, že národ není nikterak zubožený a má svých tradic poměrně dost. Jen si myslím, že spousta lidí o nich neví a mnozí z těch, co se považují za elitu, se za ně stydí.
sedlakjura
1. března 2012 • 11:01
Každý máme o inteligenci své představy. Já kupříkladu nejsem zvyklý, když mi někdo začne v diskusi tykat, z celého příspěvku si vybere jedinou mylnou informaci, kterou jsem si opravdu neověřil, (ovšem nenazval bych to lží, protože jsem vědomě nikoho nemátl), zmíní se o selátku a doutníčcích a nezapomene vypíchnout charitativní příspěvek hostů, přímo se tetelí blahem, že mohl být u toho, ale v podstatě ignoruje smysl celého toho mého příspěvku: tedy že šašků v sále bylo jistě mnohem víc, než na té demonstraci. Přehlídne samozřejmě také, že je mi v podstatě jedno, za co kdo své prachy vyhazuje, stejně tak zřejmě nečetlúvodní článek a pořádně ani ty reakce, protože celé je to o něčem jiném, než o nějaké plivání na naprosto bezvýznamnou akci, která se prezentuje jako ples s velkým P. Máš pravdu v tom, že při tom, co jsi všechno sežral, tak se ti to nakonec mohlo i vyplatit. Zadotovali tě totiž ti VIPaři někde v lóžích. Ale to je fuk. Nikomu nezávidím. Ovšem nikdy bych nešel dělat stafáš těm rádobycelebretám a snobům, kvůli kterým se celá akcevlastně koná. Nebudu přihrávat lidem, kteří sežerou i své hovn.no, aby se na druhý den objevili na některé z prvních stránek bulváru. Já bych si tam opravdu připadal jako šašek, ale zároveň bych nešel nikam demonstrovat. Ale nic proti tomu, Když někoho baví býti šaškem, nechť jím s Pánem Bohem je, je to jen jeho věc.
fritz
1. března 2012 • 01:02
Za 2000 Kč to nebyla VIP vstupenka,její cena je vyšší,ale je v ní zase další servis.Já neposoudím strategii s jakou se tvoří cenotvorba plesu a jeho rentabilita pro pořadatele.Jistěže v tom může být i něco nestan­dartní­ho.Ne­vím,jes­tli je 600000Kč dost,ať to posoudí příjemci daru,jedno je jisté,známé hvězdy showbyznysu a všechny slavné modelky,které se zúčastnily a tak rády se nechávaly fotit, se příliš nevydaly z prostředků,to mohu potvrdit.
Jestli si někdo zaslouží pomoci v podnikání?Na to není žádný nárok.Já osobně dluhy neodpouštím,to přece není správné,když si dluhy uděláš,jsi za ně zodpovědný a to břímě neseš.Nemůžeš se přece domáhat nějakého nároku,že máš právo aby Ti byly odpuštěny,to je zvrácené.
Jestli jsou někteří lidé dál,jak píšeš,tak proč řeší takové malichernosti jako je nějaký Ples v opeře,ať to téma přenechají těm,pro něž byl určen,tedy návštěvníkům.
fritz
1. března 2012 • 00:48
Jo, chutnalo,jídlo nebylo špatné,ikdyž některé pokrmy servírované ve stylu vyšší gastronomie nebyly zcela podle mého gusta,ale celkový dojem byl vynikající.Mohl-li jsem si vybrat,zda být šaškem venku,tedy něco jako demonstrant na předem smluvené demonstraci s pořadateli plesu a stát na přesně vymezených místech,která jim byla povolena a vymezena tři týdny předem,tak jsem byl radši šaškem v sále,chceš-li to slyšet takto.Dle mého úsudku to nebyla žádná demonstrace,spíš je tam pořadatelé strpěli jakožto vhodný doplněk k této akci.Ten výkvět inteligence a solidarity tam venku stál,jak jim bylo přikázáno a povoleno v počtu zhruba 30-40 demon­stran­tů.Roz­hodně tam bylo více novinářů.Soudím-li dále, bylo tam zbytečně mnoho policistů,ti mohli být užiteční jinde,na ty "demonstranty" by stačilo pár jednotlivců.
fritz
1. března 2012 • 00:33
Opravdu to bylo super a výkvět národa jsem tam nepotkal,ostatně to je těžké formulovat v tomto zuboženém národě,který sám nemá moc tradic a historických kontinuit.Jistěže toto je spíše jeden takový pokus (Ples v opeře) o nastolování a obnovování tradic,výsledek Ti rozhodně nenutím.Každopádně to prostě byla společenská údálost,které s mohl zúčastnit naprosto každý,okruh návštěvníků nebyl nijak omezen a segregován.Každý si mohl koupit volně prodejnou vstupenku a jít se bavit na ples.Vůbec nechápu,co na tom koho vlastně štve,lidé,kteří tam chtěli být tam prostě být mohli a ti ostatní si jistě najdou jiný způsob, jak si užít volný čas.Komu a proč to vlasně stojí za to řešit?Mám rád společenské akce a plesová sezóna je v plném proudu,může mi to snad někdo vyčítat?Pouze zakomplexovaný jedinec může v účasti na plese spatřovat cosi nemorálního či nestan­dartní­ho.U­razit mne může pouze člověk inteligentní,tudíž vyřčená invektiva nevnímám jako osobní urážku a spíše než o mé osobě, vypovídají mnohé o Tobě.Jistěže dáváš na charitu milion,nebo dva,jsi prostě nejlepší,stačí se pochválit a hrdě se přiznat,no přiznat,anonymní prostředí snese mnohé, že?