Komentáře

Zpět na článek

Ples v Opeře a banda pokryteckých šašků

50 komentářů

fritz
28. února 2012 • 23:53
Nestačím se divit, co zde v diskuzi člověk čte za bludy a lži.Byl jsem na plese a bylo to skvělé,má vstupenka stála 2000 Kč a vše ostatní bylo zdarma,tedy volně k odběru dle libosti,veškerá jídla,alko a nealko nápoje,whisky,vína i míchané nápoje.Samozřejmě i to pečené selátko.Opravdu vše bylo grátis,včetně doutníků a jiných milých pozor­ností­.Per­fektní organizace,skvělá úprava interiérů i skvělý obsluhující personál.Nebyla to žádná přehlídky marností,byla to prostě společenská akce na nejvyšší úrovni.Byl to nejhezčí ples letošní sezóny,kde mecenáši ve prospěch charitativních sdružení věnovali více než 600000 Kč,oni udělali o hodně více,než ti zoufalci,co venku pokřikovali o bídě,chudobě a hladu.Chtece-li srovnání s jiným konkrétním plesem, nabízím ples severočeských Patriotů,vstupenka 900 kč,má osobní útrata 850,úroveň akce o 70 % nižší,prestiž pouze zaned­batel­ná,pros­tředí poměrně nedůstojné,to vše v Ustí nad Labem.Jsem z Teplic a rozhodně to stálo za to,jet na ples do Prahy a užít si jej.
mixer
29. února 2012 • 11:25
Podle mě právě ten fakt, že VIP zaplatí dvojku a má v ceně i pohoštění za litr, kdežto normální člověk platí běžně třeba litr a má k tomu *** je prostě zhovadilost. Mecenáši dali na charitu 600000? Dohromady? Panečku to jsou pašáci A pomohli někomu třeba v rámci podnikání, odpustili nekomu dluh, nebo si tímhle jen hojí svědomí, aby se necítili až tak blbě, až za obchodní večeři budou platit 60 tisíc? Jde o celou společnost, těm kteří nechápou v čem je dnes problém je těžké vysvětlit, že existují lidé kteří jsou již dál, pro které je vlastnictví hloupost a nějaké soutěžení úplný nesmysl.
placirkabodlo
29. února 2012 • 13:52
oni tech 600 000 venovali nejakemu chudakovi primo z toho plesu, aby mel/a na pristi rok poradne hadry na ten ples, a nedelal/a jim ostudu na tom plese a ve svete vubec

chtelo by to nejake fotky jxd v "kurovci" s pouty, jak "nasira" malomestaky na tom plese chachacha. ble

...a na vidensky ples by mohl prijit za fuhrera, urcite by ho nepustili bocnim vchodem, ale musel by prednim. maji to tam ted v popisu prace, oslavovat spolecensky nacky. hajtla,jirko, hajtla
fritz
1. března 2012 • 01:02
Za 2000 Kč to nebyla VIP vstupenka,její cena je vyšší,ale je v ní zase další servis.Já neposoudím strategii s jakou se tvoří cenotvorba plesu a jeho rentabilita pro pořadatele.Jistěže v tom může být i něco nestan­dartní­ho.Ne­vím,jes­tli je 600000Kč dost,ať to posoudí příjemci daru,jedno je jisté,známé hvězdy showbyznysu a všechny slavné modelky,které se zúčastnily a tak rády se nechávaly fotit, se příliš nevydaly z prostředků,to mohu potvrdit.
Jestli si někdo zaslouží pomoci v podnikání?Na to není žádný nárok.Já osobně dluhy neodpouštím,to přece není správné,když si dluhy uděláš,jsi za ně zodpovědný a to břímě neseš.Nemůžeš se přece domáhat nějakého nároku,že máš právo aby Ti byly odpuštěny,to je zvrácené.
Jestli jsou někteří lidé dál,jak píšeš,tak proč řeší takové malichernosti jako je nějaký Ples v opeře,ať to téma přenechají těm,pro něž byl určen,tedy návštěvníkům.
sedlakjura
29. února 2012 • 19:13
Hlavně, že ti chutnalo...
Když jsem si přečetl tady ty tvoje příspěvky, vidím, že jsem se nespletl. Myslím, co se týče těch šašků v sále.
atreides
29. února 2012 • 19:27
šašků???? není to příliš lichotivé pane kolego??????
fritz
1. března 2012 • 00:48
Jo, chutnalo,jídlo nebylo špatné,ikdyž některé pokrmy servírované ve stylu vyšší gastronomie nebyly zcela podle mého gusta,ale celkový dojem byl vynikající.Mohl-li jsem si vybrat,zda být šaškem venku,tedy něco jako demonstrant na předem smluvené demonstraci s pořadateli plesu a stát na přesně vymezených místech,která jim byla povolena a vymezena tři týdny předem,tak jsem byl radši šaškem v sále,chceš-li to slyšet takto.Dle mého úsudku to nebyla žádná demonstrace,spíš je tam pořadatelé strpěli jakožto vhodný doplněk k této akci.Ten výkvět inteligence a solidarity tam venku stál,jak jim bylo přikázáno a povoleno v počtu zhruba 30-40 demon­stran­tů.Roz­hodně tam bylo více novinářů.Soudím-li dále, bylo tam zbytečně mnoho policistů,ti mohli být užiteční jinde,na ty "demonstranty" by stačilo pár jednotlivců.
atreides
29. února 2012 • 19:19
hlavně že to bylo super. a co teprve ten výkvět národa který jsi tam potkal. synku, já sám dávám ročně na charitu jednou tolik než jste tam vybrali vy! ubožáci! holt jen napucovaná bída co??????
fritz
1. března 2012 • 00:33
Opravdu to bylo super a výkvět národa jsem tam nepotkal,ostatně to je těžké formulovat v tomto zuboženém národě,který sám nemá moc tradic a historických kontinuit.Jistěže toto je spíše jeden takový pokus (Ples v opeře) o nastolování a obnovování tradic,výsledek Ti rozhodně nenutím.Každopádně to prostě byla společenská údálost,které s mohl zúčastnit naprosto každý,okruh návštěvníků nebyl nijak omezen a segregován.Každý si mohl koupit volně prodejnou vstupenku a jít se bavit na ples.Vůbec nechápu,co na tom koho vlastně štve,lidé,kteří tam chtěli být tam prostě být mohli a ti ostatní si jistě najdou jiný způsob, jak si užít volný čas.Komu a proč to vlasně stojí za to řešit?Mám rád společenské akce a plesová sezóna je v plném proudu,může mi to snad někdo vyčítat?Pouze zakomplexovaný jedinec může v účasti na plese spatřovat cosi nemorálního či nestan­dartní­ho.U­razit mne může pouze člověk inteligentní,tudíž vyřčená invektiva nevnímám jako osobní urážku a spíše než o mé osobě, vypovídají mnohé o Tobě.Jistěže dáváš na charitu milion,nebo dva,jsi prostě nejlepší,stačí se pochválit a hrdě se přiznat,no přiznat,anonymní prostředí snese mnohé, že?
sedlakjura
1. března 2012 • 11:12
Když už jsme tedy u těch tradic. Jsem přesvědčen, že národ není nikterak zubožený a má svých tradic poměrně dost. Jen si myslím, že spousta lidí o nich neví a mnozí z těch, co se považují za elitu, se za ně stydí.