Komentáře

Zpět na článek

Domácí porod není odpovědí na nemocniční komisnost a odcizenost!

88 komentářů

tritecky
19. února 2012 • 22:37
http­://in­stin­kt.ty­den.cz­/rubri­ky/roz­hovor­/hele­na-maslova-o-porodech-a-lecich-s-psyc­hogy­neko­lozkou­_25947­.html
atreides
18. února 2012 • 11:10
Sem napište váš vzkaz!
atreides
18. února 2012 • 11:07
ať si ty dementní kravičky rodí třeba v parku nebo na smeťáku. stejně to těm blbkám nikdy nikdo nevysvětlí. až jim dítě zemře, pak možná pochopí.
tritecky
17. února 2012 • 10:38
canonnenfutter. ženy porodí a když to bylo zlý, rády zapomenou a již se příště nezúčastní. tam, kde jsou zájmové skupiny ustálené a mají možnost si mezi sebou vztahy vybojovat, je to něco jiného. ale tady je jedna skupina stálá (porodníka dělají gynekologové roky, i desítky let) a druhá neustále se obměňující. (ženy rodí jednou, dvakrát, maximálně třikrák, početnější rodiny jsou spíš vzácností). Přirozeným důsledkem je, že ta stálá zájmová skupina zcela ovládne pole a to na úkor té, které se intenzivně obměňuje. Jediným vyvažujícím prvkem je v tomto případě ona hystericky působící skupina organizovaných internetových domorodek. a to je bohužel dost slabý soupeř. Kdyby tady byla širší nabídka porodních služeb - porodní domy, soukromé por. asistentky, zas by situace vypadala jinak.
Anonym
17. února 2012 • 13:57
to je svatá pravda.
velo
15. února 2012 • 13:45
Sem napište váš vzkaz!Např. v Německu,Holandsku,v Kalifornii v USA....kde jsou už v některých porodnicích útulné porodní pokojíčky(porodní vana,porodní stoličky,...) okolo nadstardantně vybaveného operačního sálu se všemi možnými přístroji,přesto se určitá část žen rozhodne rodit doma.Jsou přesvědčené o tom, že dělají pro dítě to nejlepší.
Porod dítěte má svá specifika, která si některé ženy velmi dobře uvědomují.Mužům i mužům MUDr. porodníkům chybí osobní prožitek.Osobní prožitek je většinou nesdělitelný.Proto bych byla pane Doležale opatrnější ve vašich výpadech na úkor žen-rodících doma.
I pro tyto ženy (rodící doma) je vytořen v těchto státech systém pomoci.To je dostup­ná(ne­krimi­nali­zova­ná) porodní asistentka,dula a v případě vzniklých komplikací zajištěna následná odborná péče v nemocnici. Převoz rodičky zajištuje rodina sama(dle závažnosti) nebo přivolanou sanitkou.Pojízdný operační sál je mýtus.Mně se tento systém líbí a nevidím žádný důvod, proč by to nemohlo být i v České republice. Svědčí to o určité vyspělosti těchto zemí.Tento systém je bezpečnější, než systém, který nastolila gynekologická společnost ČR.
Pamatuji si, jak těžké bylo prosadit babyboxy.Tedˇuž jsme si na ně zvykli.Většina žen, které odkládají do boxů své děti, často rodí doma bez pomoci VŠECH.To by bylo pro vás téma....p.Doležale.
orac.blog.respekt.cz
15. února 2012 • 04:44
V prvním odstavci pan doktor píše, že studie dokazují větší rizika u domácích porodů. Žádné takové studie ale neexistují. Podle studií je bezpečnost domácího a nemocničního porodu stejná, u druhorodiček je domácí porod dokonce bezpečnější. Věcnou analýzu minulého článku pana doktora Doležala najdete: http­://pri­rodze­nypo­rod.wi­kidot­.com/r­e:ne­rodte-doma
pavel07
15. února 2012 • 09:16
No tak bohužel věcnou analýzu shazuje konspirativní závěr článku, ve kterém se tvrdí, že statistiky hovořící pro porody v porodnicích byly záměrně manipulovány gynekologockou asociací-což není věcná analýza podložená důkazy, ale pouze domněnka. Čili o serióznosti takového článku mám tím pádem pochyby a mohu se stejně tak domnívat, že statistika hovořící pro porody doma mohla být optimalizována podobně.
atreides
18. února 2012 • 11:09
proboha, to je bezpečnější krvácet na silnici než ve špitále?????? blbe! nebo blbko!
mamasima
14. února 2012 • 22:41
Bohužel tady vidím jeden problém.Jen málo žen má po porodu chuť bojovat za lepší a vstřícnější personál,prostředí porodnic nebo oddělení šesti­nedě­lí.Vět­šinou si šťastné odvezeme své dítě a začnem bojovat na jiných frontách-očko­váni,­pedi­atri­e,úřa­dy,.­..