Zprávy

Zpět na článek

Vyberte nejlepší film nejvýznamnějšího českého režiséra Miloše Formana

17 komentářů

herman
13. února 2012 • 10:33
Od jisté doby se Vašich anket odmítám zúčastˇmovat, nepotřebuji aby mi někdo předem předžvýkal a vybral to, co je dle něj to nejlepší, strčte si Vaše slavné ankety za kloubouk. Čest.
jirkol
11. února 2012 • 20:10
... třeba zbavit film té hrůznosti a přejmenovat jej na Vyhoďte ho z kola ven (-:
chodilek.ladislav
9. února 2012 • 15:42
Při vší úctě k Ragtime... Taking Off byl průlom...
Hlasuju pro Hair - přestože v USA propadl a není dostatečně "woodstockový". Dialogy nemají chybu a vidět ho byl pro nás zážitek, který přetrvává.
rachetik
9. února 2012 • 13:39
A co takovej Taking off? Nebo Goyov přízraky? sice je u mě janej vítěz Přelet nad Kukaččím hnízdem, ale tyhle dva filmy by tu taky rozhodně neměli chybět
aznom
10. února 2012 • 12:01
Tak,tak-zrovna si říkám,jak na ně mohli zapomenout.
Forman na Hrad!
placirkabodlo
10. února 2012 • 12:29
spise ti jeho kluci, jeden by makal, druhy by spal a naopak. a jeli by 24 hodin denne 4 roky v kuse, velky cesky skok je na ceste
ivecka
9. února 2012 • 11:36
Perfektní jsou úplně všechny a každý úplně jiný, tohle by bylo alespoň na výběr tří možností!!!
Pena Formane, všechno nejlepší.
torinese
9. února 2012 • 09:41
ale mám ráda všechny jeho filmy, což se mi u jiného režiséra ještě nepřihodilo. Když bych měla hodnotit, asi na mne zapůsobil kdysi nejvíc Přelet nad kukaččím hnízdem, ale miluju i jeho hořkou komedii - Hoří, má panenko - to je dokonalá analýza české národní povahy. Moje pubertální dítě jeho filmy baví - Amadeus ho zaujal i po tolika letech, Forman má ty filmy výborně řemeslně zvládnuté. Lásky jedné plavovlásky jsou taky skvělé - dialog rodičů nemá chybu. Ale ne každému se musí Forman nutně líbit.
placirkabodlo
9. února 2012 • 10:36
a LSD tvoje adolescentni dite taky bavi?
muhlhaus
9. února 2012 • 08:42
Ty tři filmy, co natočil v Čechách, jsou sice celkem pěkné, ale to, co točil v Americe byl většinou spíš tak lepší průměr. Sice občas přišel nějaký ten Oscar, zato se zcela vytratila originalita jeho prvních českých filmů. Vlasy mě dosti zklamaly, celkový dojem naštěstí napravil dojemný závěr filmu. Ovšem jeho poslední filmy (Valmont, Larry Flint, na ten poslední jsem se už neodvážil) považuju už za čirou s....u. Stěží jsem v kině vydržel do konce a stěží jsem mohl uvěřit, kam až Forman klesnul. V každém případě bych netvrdil s takovou jistotou, že Forman je "nejvýznamnější" režisér, pokud má vůbec smysl vymýšlet nějaké žebříčky významnosti. Asi spíš nejznámnější (otázkou ale je, nakolik je ve světě známo, že to není původem Američan).