Zprávy

Zpět na článek

Příval blafů z restaurací a kantýn nebere konce. Přinášíme další nášup

16 komentářů

opportunity
1. ledna 2012 • 19:20
V porci je opravdu množství slaniny, které má být. Je to totiž asi 30g před škvařením.
mazd
6. prosince 2011 • 14:47
snímek řízku v těstíčku co vypadá jak zaživa obalená krysa.Zaslouží diplom-tedy fotograf...
bota.p
6. prosince 2011 • 12:48
Já bych vyhlásil anketu domácích jídel a vsadím se, že ve většině připadech to nebude o moc lepší jak na fotkách. Jak říkala moje mati, když ti nechutná tak nežer a táhni.
hu11
5. prosince 2011 • 14:01
ale nepochopím, jak tam prezentuje pisatel jídlo z 31. 11. 2011. Vždyť jedenáctý měsíc listopad má pouze 30 dnú, žeby se jedenden narodil jako ježišek ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;
llllllllllllllllllll
4. prosince 2011 • 19:05
Tak některé jsou opravdu blafy, které bych na talíř nechtěla. Ale překvapila mě paní, která vyhodila grenadýrský pochod do koše jen proto, že toto jídlo nezná a nevěřila učitelkám, že to děti mají rády. Sice to nemá moc barvu (i když hodně kořenit a "obarvovat" jídlo dětem ze školky by bylo trochu divné), ale mohlo to být třeba dobré a mohla to dát aspoň tomu synkovi.
sendyman
4. prosince 2011 • 19:34
Souhlasím s Vámi (máte pěkný nick! ), i s učitelkami. Děti to mají skutečně rády. A jsme u tématu školních jídelen. Moje dětské a jinošské zkušenosti byly veskrze příšerné, ovšem kuchařky té doby omlouvá, že neměly z čeho vařit. Kdo pamatuje, ví, jaká byla kvalita masa, kolik bylo k mání základních surovin... Moje 10 leté pracovní zkušenosti z let 1998-2008 jsou veskrze pozitivní. O tom se nám ani nesnilo, jak pestrý jídelníček děti mají, často výběr ze tří jídel. A navíc, za ty prachy...
Jistě, je to "kus od kusu" - kdo to chce zmrvit, zmrví to i dneska. Ale jak říkám, já osobně jsem téměř nadšen...
pooch.ledog
5. prosince 2011 • 00:59
Tak ve skole jsem mela na kucharky velky stesti, tedy od 1. do 5. tridy. Varily tam takove babicky a az na par veci, co jsme nemeli radi obecne, jsme si nemohli stezovat. Naopak. Dokonce nam pekly i vyborne kolace a buchty, vsecko jako domaci. I tenkrat se nekde varilo slusne, to zalezelo hodne i na lidech co u toho delali, ne jen na surovinach. Od 5.tridy uz jsem do jidelny nechodila takze nemuzu soudit.
Ale soudit muzu to, ze mame velmi prisne normy co se skolniho stravovani tyka a ze se u nas vari daleko lip nez ve skolach v takove Britanii, kde je to takova hruza, ze tomu clovek odmita verit. Nebo to co vari detem v jeslich a skolkach, to je fakt neskutecny (nemluve o tom, jak maly rozpocet na to maji a to i v tech soukromych kde se za pobyt decka sakra draze plati).
Decka obecne jsou dnes rypaci kteri sice sni kdejaky shit z Mekace, ale normalni jidlo jim nevoni. Takze jejich nechut ke skolnim jidelnam bych brala s rezervou. Pokud jim vsak nekdo opravdu dava takovy jidlo jaky sem poslal nekdo na fotkach, tak uz je to tak minimalne na nejaky vysetrovani protoze ocividne sidi normy. O vzhledu ani nemluve. Kde je skolni inspekce? Chce to si stezovat, ale ted je to dost problem protoze mistni skolske urady jsou zruseny a vsecko jde az nekam dal, vejs a nez se clovek docka odpovedi tak to muze hodne dlouho trvat. Nu a pak uz bude zalezet na tom, zda a kde ma vedouci skolni kuchyne sve zname......tak to bohuzel u nas chodi.
Ten grenadyr dobre znam. Jednu dobu byl trosku zapomenuty ale koukam, ze to nekdo zase oprasil. Na te fotce teda moc pritazlive nevypada ale kdyz se udela dobre tak je to docela chutny, pro deti vhodny jidlo.
opportunity
1. ledna 2012 • 19:16
Taky jsem se divila. Sice se to dělá ze štouchaných brambor a fleků (ta kolínka jsou běs), ale u "lidových" starších jídel se nedá předpokládat, že budou vypaat kdovíjak, většinou jsou to promíchané suroviny dohromady.
josh0
4. prosince 2011 • 11:25
neboli Grenadiermarsch skutečně existuje (základ jsou brambory a těstoviny), ale měl by vypadat líp než to co je na fotce
sendyman
4. prosince 2011 • 19:23
Der Grenadiermarsch (ungarisch: Gránátos kocka) ist ein Gericht der österreichischen und ungarischen Küche aus Kartoffeln, Fleckerl bzw. Nudeln, Zwiebeln und meist auch Speck bzw. Wurststücken. Oft werden auch Reste von gebratenem Fleisch und Knödeln bei der Zubereitung verwendet.