Komentáře
Závist převlečená za nenávist: Rusové raději ničí sousedy, než by si přiznali vlastní bídu
9 komentářů
Přesně takhle jsem to cítil, ale nedokázal to říct. Stále přemýšlím jestli je ten národ zkažený kvůli více než sto let trvající vše požírající bolševické hnilobě a toho co z ní vzešlo, a nebo už byl zkažený od počátku?
Tento text by snad mohli pochopit i ti, kteří mají s vnímáním obsahu problém a nechávají se ovlivnit propagandou
Zcela přesně. A také to charakterizuje část našich spokuobčanů, jejich primární motor je, že se někdo má líp než oni, tak ať se má hůř... A proto podpora Putina či Babiše...
Článek je trefný. Toto nenávistné chování neprovází jen špičky potažmo zahraniční politiku (pokud se tomu politika vůbec dá říkat, přiléhavější je terorizmus), ale je vseto do všech pater ruské společnosti.
Lépe bych to nenapsal a pochopil jsem tuto skutečnou podstatu " ruské duše" během mého 5ti letého studia v Moskvě.Nadutost ,pod kterou se skrývala nenávist. Ono s tou tzv ruskou "dobrotou" se člověk jen tak nesetká ani v ruské literatuře, plné násilí, krutosti a depresivity.
Nejlepe charakterizoval Rusi americký generál George S. Patton:
Potíž s pochopením Rusa spočívá v tom, že si neuvědomujeme, že to není Evropan, ale Asiat, a proto uvažuje záludně. Rusovi nerozumíme o nic víc než Číňanovi nebo Japonci a podle toho, co jsem viděl, nemám zvláštní touhu jim rozumět. Kromě toho, abych zjistil, kolik olova nebo železa je třeba k jejich zabití. Mimo ostatních asijských vlastností si Rus neváží lidského života. Je to barbar a chronický opilec.